Business Hi-Tech

F64, cel mai mare retailer de aparate foto-video: Ponderea online-ului se apropie de 60% din vânzări

Marian Alecsiu, acţionar şi director general al F64

Marian Alecsiu, acţionar şi director general al F64

Autor: Adrian Seceleanu

05.10.2016, 11:25 386

F64 Studio, cel mai mare retailer de echipamente foto & video de pe piaţa locală, estimează că îşi va atinge în acest an ţinta de creştere de 20% a cifrei de afaceri până la valoarea de 25 de milioane de euro, a declarat Marian Alecsiu, acţionar şi director general al companiei.

“Acesta este cel mai bun an de până acum. Avem o ţintă ambiţioasă pentru acest an, o creştere de 20% faţă de 8% anul trecut. Până acum suntem în target, depinde de ce vom face şi în trimestrul patru, care este foarte important pentru toţi retailerii”, a spus Alecsiu.

Ponderea vânzărilor online ale F64 se va apropia de 60% în acest an faţă de 52-53% anul trecut, a adăugat Alecsiu. Pentru anul viitor compania are în plan să rămână pe creştere. “Vrem o creştere de două cifre”.

Businessul companiei a crescut în condiţiile în care retailerul s-a extins în noi zone – precum camerele video de acţiune sau dronele - a căror evoluţie a compensat scădere înregistrată pe segmentul camerelor foto compacte. Vânzările de aparate foto compacte sunt cele care scad, segmentul de aparate foto DSLR sau Mirrorless este constant, conform datelor prezentate de reprezentantul companiei.

“Camerele foto reprezintă acum 30% din valoarea vânzărilor f64, faţă de 40% acum doi ani”, a explicat Alecsiu.

Compania F64 a fost înfiinţată în urmă cu 15 ani de Marian Alecsiu şi Dana Becheru, care deţin şi în prezent compania.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO