Business Hi-Tech

Fabrica de PC-uri Lenovo in Polonia cu 15 mil. euro

27.09.2007, 17:53 29

Producatorul chinez de PC-uri Lenovo ar putea deschide un nou centru de productie de computere in Polonia pentru care urmeaza a fi angajate peste 1.000 astfel peste 1.000 de persoane, scrie presa internationala.
Potrivit oficialilor Lenovo, investitia initiala este estimata la 60 mil. zloti (15,9 mil. euro). Lenovo ar fi al doilea mare producator de PC-uri care investeste intr-o fabrica de computere din Polonia, dupa compania americana Dell, care isi dezvolta un centru de productie in orasul Lodz. Producatorul american intentioneaza sa investeasca 200 mil. euro in proiect si sa angajeze 3.000 de persoane.
"Ambele companii isi construiesc fabrici in Polonia, insa este inca incert daca Dell si Lenovo vor colabora cu subcontractorii prezenti pe piata din Polonia, precum Flextronics si Jabil, care isi extind in prezent capacitatile de productie", a declarat Stefan Kaminski, directorul executiv al Camerei Nationale pentru Economie in Industria de Electronica si Telecomunicatii.
El a precizat ca decizia Lenovo de a plasa fabrica in Polonia ar putea fi determinata de nevoia companiei de a asigura livrarea rapida a produselor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO