Business Hi-Tech

Facebook a blocat o aplicaţie de căutare pentru iPhone a ruşilor de la Yandex

Facebook a blocat o aplicaţie de căutare pentru iPhone a ruşilor de la Yandex

Foto AFP

Autor: Adrian Seceleanu

28.01.2013, 00:02 668

Compania americană Facebook, cea mai mare reţea socială din lume, a blocat o aplicaţie realizată de Yandex, cea mai mare companie online din Rusia, care le permitea posesorilor de smartphone-uri Apple din SUA să caute informaţii despre preferinţele prietenilor pe reţelele Facebook, Instagram, Foursquare şi Twitter, scrie Reuters.

Cu ajutorul aplicaţiei denumite Wonder utilizatorii puteau realiza căutări de tipul "ce muzică au ascultat prietenii mei?" sau "la ce cafenele au fost prietenii mei?", rezultatele livrate fiind bazate pe informaţiile publicate de prieteni pe reţelele sociale menţionate. Căutările pot fi realizate vocal, printr-o funcţie de recunoaştere vocală integrată în aplicaţie, sau prin introducerea termenilor de căutare prin intermediul unei tastaturi.

Aplicaţia Wonder indexează datele obţinute de la reţelele sociale pentru a livra rapid rezultatele. Facebook a tăiat însă accesul aplicaţiei la datele din reţea la trei ore de la lansare, conform sursei citate. Reprezentanţii Yandex au declarat că sunt în contact cu Facebook pentru a identifica o soluţie de rezolvare a problemei, în timp ce oficialii reţelei sociale nu au făcut comentarii în legătură cu acest subiect. Yandex, companie care deţine cel mai folosit motor de căutare online din Rusia, are venituri anuale de circa 900 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO