Business Hi-Tech

Facebook isi extinde numarul de angajati cu 50%

24.08.2009, 16:57 107

Reteaua sociala online Facebook are in plan sa mareasca anul acesta numarul de angajati cu circa 50%, profitand de surplusul de programatori de pe piata fortei de munca, a declarat Mark Zuckerberg, directorul executiv al companiei, scrie Bloomberg.

"Nimeni nu a mai facut angajari in ultima perioada. Este deci o oportunitate extraordinara pentru noi", a precizat Zickerberg, 25 de ani.

Cea mai populara retea sociala din lume are circa 1.000 de angajati, dar isi va extinde numarul de angajati mai lent decat alte start-up-uri, a afirmat directorul executiv al companiei. Comparativ, Google, cel mai utilizat motor de cautare din lume, si-a dublat anual numarul de angajati in perioada 2003-2005, in conditiile in care in 2004 compania americana a fost listata la bursa.

Zuckerberg a anuntat ca va incerca sa tina in frau cheltuielile, in efortul sau de a obtine un flux de numerar pozitiv si anul viitor. Un prim pas in controlarea costurilor a avut loc in mai, cand Facebook si-a mutat sediul intr-o cladire veche de cateva decenii din Palo Alto, California, loc pe care Zuckerberg il numeste "buncar" intrucat este nefinisata.

"Lucrul pe care vreau sa-l reamintesc oamenilor este ca suntem mai degraba mai aproape de inceput decat de sfarsit. Prefer ca sediul nostru central sa fie perceput ca un garaj mare", a marturisit directorul executiv al Facebook.

Site-ul de socializare, care a ajuns la circa 250 mil. de utilizatori inregistrati, atrage venituri din publicitatea de tip display, dar si din sistemul de plati online pentru cadouri virtuale.

Veniturile companiei vor creste anul acestea cu peste 70% comparativ cu 2008, a declarat in urma cu cateva luni directorul operational al Facebook, Sheryl Sandberg. Marc Andreessen, membru al consiliului de conducere, a estimat ca veniturile companiei se vor ridica la circa jumatate de miliard de dolari in 2009.

Fondat in 2004 intr-o camera de camin din campusul Universitatii Harvard, site-ul de socializare a incercat inca de la debut sa-si mentina un flux de numerar pozitiv, a explicat Zuckerberg.

De la infiintare, Facebook a atras investitii de circa 600 mil. $ (419 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO