Business Hi-Tech

FairValue tinteste 2 mil. dolari din soft si proiecte SAP

FairValue tinteste 2 mil. dolari din soft si proiecte SAP

Metodiu Mehmet, director general al FairValue, are ca tinta pentru acest an semnarea a zece proiecte de implementare SAP

31.01.2007, 19:27 40

Compania romaneasca FairValue, furnizor de solutii IT pentru companii de marime medie, si-a pus ca tinta pentru acest an dublarea cifrei de afaceri la doua milioane de dolari (circa 1,6 mil. euro) si realizarea a cel putin 10 noi proiecte de implementare de solutii soft de business SAP All-In-One. FairValue a fost infiintata in urma cu aproximativ un an si este partener SAP - cel mai mare producator de soft de business din lume.
FairValue realizeaza 80% din cifra de afaceri din implementarea solutiilor SAP, diferenta fiind obtinuta din proiectele de dezvoltare software pe tehnologiile Java si Microsoft .Net.
"Ne propunem ca pana in anul 2010 sa fim printre primii doi furnizori de solutii pentru afaceri din segmentul companiilor medii din Romania ca cifra de afaceri", a declarat pentru ZF Metodiu Mehmet, director general al FairValue. El este si proprietarul companiei, cu un pachet de 99% din actiuni.
Pe piata locala se deruleaza in prezent mai multe proiecte de implementare SAP - dintre care cel mai mare este cel de la Petrom, in valoare de circa 50 mil. euro si in care sunt implicati peste 100 de consultanti SAP - fapt, care a creat, conform unor jucatori din piata o dificultate in identificarea de resurse umane specializate.
Echipa de consultanti SAP de la FairValue este compusa atat din personal recrutat cat si din oameni formati in cadrul companiei, conform lui Metodiu Mehmet.
"Proiectele mari absorb mai multi consultanti, dar pana in prezent nu stiu sa fi fost situatii in care cineva sa fi refuzat un proiect din lipsa de resurse. In 2007, ca urmare a integrarii Romaniei in Uniunea Europeana cred ca cererea de consultanti SAP va creste si poate depasi oferta. In 2008 estimez insa ca lucrurile se vor echilibra, iar in 2009 oferta de consultanti SAP va ajunge chiar sa fie mai mare decat cererea. Este o tendinta dovedita si in alte tari care au fost integrate in Uniune", afirma seful FairValue.
Companiile internationale SAP si Oracle si producatorul local de software Siveco Romania sunt jucatorii care controleaza peste 50% din piata locala de soft pentru afaceri.
In ce priveste numarul companiilor care implementeaza solutii SAP in Romania reprezentantul FairValue considera ca piata nu este una aglomerata. "Piata implementatorilor SAP poate parea aglomerata pentru cei care nu gasesc o modalitate sa se diferentieze (...). Pe de alta parte, am identificat multe proiecte pe piata locala in care SAP nu era prezent ca optiune, deci nici din acest punct de vedere nu stiu daca se poate spune ca este o aglomeratie prea mare", a declarat Metodiu Mehmet.
Pe piata locala activeaza aproximativ 16 companii partenere SAP, jucatorul cel mai recent intrat pe piata fiind firma austriaca Sapphir, care vizeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 800.000 de euro.
FairValue are clienti din domenii precum media, food, beverage, distributie si productie, in acest moment putand sustine implementari de solutii pentru o gama larga de verticale de industrie. Printre clientii FairValue care au ales solutiile SAP se numara companii precum RAO sau Standard Snacks.
Directorul general al FairValue estimeaza ca piata locala IT va trece in urmatorii trei-patru ani printr-un proces de maturizare accelerata, iar cresterea competitiei din economie va creste si nevoia de sisteme performante IT care sa le permita companiilor sa-si gestioneze mai bine businessul.
"De asemenea, intrarea masiva de companii straine, ca urmare a aderarii la UE, va aduce cu ea preferinta pentru sistemele informatice de brand A, cum este SAP", afirma Mehmet. El crede ca "segmentul de companii medii va avea o crestere dinamica si el in urmatorii ani".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO