Business Hi-Tech

Firmele isi pun GPS-uri pe masini ca sa-si poata sanctiona angajatii care conduc „sportiv”

26.04.2010, 23:04 338

Firmele cauta solutii de monitorizare a flotelor de masinipentru a-i depista pe angajatii care folosesc vehiculele in interespersonal.

"Masina de serviciu face parte din multe pachete salariale si inmajoritatea cazurilor este folosita - fara acordul angajatorilor -pentru efectuarea unor drumuri in interes personal", spune AdrianDinu, general manager al furnizorului local de sisteme demonitorizare a flotelor auto prin GPS SAS Grup, care a incheiatafaceri de 1,6 mil. euro anul trecut. Compania SAS Grup are inportofoliu o solutie de supraveghere si management al flotelor autoprin GPS prin intermediul careia managerii si responsabilii cuflotele de vehicule pot urmari parcursul fiecarui vehicul sau potvedea traseele din trecut ale angajatilor. "Prin supraveghereaflotelor de vehicule cu ajutorul sistemelor GPS, companiileinregistreaza economii de 20 - 50%, in functie de tipul detransport practicat sau de dimensiunile flotei", spune Dinu.Managerii pot vizualiza pe harta pozitiile vehiculelor si poturmari rutele masinilor si consumul de combustibil.

Angajatii monitorizati de sefi primesc sanctiuni in functie depolitica fiecarei companii si de gravitatea faptei savarsite, insa,de regula, platesc cat au consumat. In prezent, sunt activeaproximativ 8.800 de echipamente de monitorizare a flotelor autoale companiei SAS Grup, iar peste jumatate din solicitarile dinprimele trei luni ale anului au venit din partea companiilor dedistributie si din partea producatorilor de bunuri de larg consumcare isi realizeaza singuri livrarile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO