Business Hi-Tech

Flamingo investeste 8 mil. euro in noi magazine

27.09.2007, 17:53 16

Flamingo International, al doilea retailer de produse electronice, electrocasnice si IT&C de pe piata locala, va investi circa 8 milioane euro in dublarea numarului de magazine Flanco World, la 20 de unitati.
Potrivit oficialilor companiei, 3 milioane vor fi investiti in magazinele propriu-zise, in timp ce dotarea cu produse a acestora va circa 5 milioane de euro.
Drept urmare a extinderii, lantul de magazine Flango World isi va majora veniturile cu peste 30%, in ansamblu, cresterea veniturilor fiind de circa 5%, datorita procesului de consolidare, care implica inchiderea magazinelor mici si neprofitabile.
"Ne vom baza pe o dezvoltare extensiva a conceptului Flanco World. (...) Prin dezvoltarea retelei Flanco World, ne propunem sa atingem o suprafata de vanzare de aproximativ 55.000 metri patrati (mp) pana la sfarsitul lui 2007 si de 65.000 mp pana la finele anului 2008", a declarat Jiri Rizek, presedintele grupului.
De asemenea, grupul estimeaza ca ritmul de crestere de 30% al vanzarilor se va mentine si in 2008. Oficialii Flamingo au precizat ca extinderea lantului va duce si la cresterea numarului de angajati cu aproximativ 250 de noi persoane.
Reteaua Flanco World numara, in prezent, 13 magazine, iar in ultimele trei luni ale acestui an, grupul Flamingo va deschide inca sapte locatii.
Flanco World este un concept de magazine cu suprafete mari de vanzare, cuprinse intre 1.000 si 3.000 metri patrati, amplasate in orase medii si mari. Intreaga retea Flanco, unde sunt incluse si magazinele cu suprafete mai mici, numara 92 de locatii.
Pentru 2007, Flamingo International si-a propus o cifra de afaceri de 172 milioane de euro, in crestere cu 28%, si un profit net de 400.000 de euro, dupa ce cu un an in urma a raportat pierderi de 19,3 mil. euro. In luna mai, actiunile grupului au facut obiectul mai multor tranzactii, in urma carora actionarul principal, Dragos Cinca, si-a redus participatia la 30,14%, iar detinerea Bank Austria Creditanstalt s-a diminuat la 5,1%.
Din actionariatul Flamingo mai fac parte Flanco Holding Ltd, cu 14,44% din actiuni, fondul Hansa Ida Europa Aktsia, cu o participatie de 6,88%, si Gustavus Capital Asset Management, care detine 5,13% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO