Business Hi-Tech

Flamingo: majorare de capital pentru a arata mai bine

02.02.2004, 00:00 16

Distribuitorul de tehnica de calcul Flamingo Computers isi va majora capitalul social cu 16 miliarde lei, de la 10 miliarde lei la 26 miliarde lei, prin aport in numerar al actionarilor, operatiunea fiind insotita de emiterea a 160.000 de actiuni cu o valoare nominala de 100.000 lei/actiune.
"Infuzia de capital a fost necesara pentru imbunatatirea indicatorilor economico-financiari ai companiei, scopul fiind accesul mai facil la credite si finantari din partea bancilor. Planurile ambitioase de dezvoltare actionarilor atat la nivel de grup, cat si de companie, in speta Flamingo Computers, necesita importante resurse financiare. Vrem sa atingem in 2004 o cifra de afaceri la nivelul grupului de 100 milioane de dolari", a declarat Dragos Simion, presedintele Flamingo Computers.
Un alt obiectiv al conducerii grupului pentru anul 2004 este cresterea numarului de magazine Flamingo cu 40 de noi locatii, in prezent reteaua numarand 60 de unitati. Simion a adaugat ca datele preliminare arata ca grupul Flamingo s-a incadrat in previziunile de la inceputului anului trecut, respectiv incasari de 72 milioane de dolari pe 2003. Grupul a realizat in 2002 o cifra de afaceri de 63,7 milioane dolari.
In urma majorarii capitalului social, principalii actionarii ai Flamingo Computers sunt Cinca Dragos Daniel, care controleaza 89,56% din actiuni, Islam Varol - 5%, Iacovita Robert Daniel - 1% si Barbu Anca Liana - 1%. Restul actiunilor se afla in proprietatea a 33 persoane fizice romane, angajati ai grupului, cu participatii la capitalul social cuprinse intre 0,02% si 0,5%. Grupul este format din Flamingo International, Flamingo Distribution Center si Flamingo Computers.
Conform unui studiu International Data Corporation (IDC), la sfarsitul trimestrului al treilea al anului trecut, Flamingo Computers detinea primul loc pe piata calculatoarelor din Romania (statii de lucru, servere, laptopuri), cu o cota de 21,8% (12.967 unitati), urmat de HP si K Tech-Ultrapro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO