Business Hi-Tech

Flamingo: pierderi de 3 mil. euro in T1

16.05.2007, 19:18 14

Flamingo International, al doilea mare retailer de electrocasnice de pe piata locala, a inregistrat in trimestrul incheiat la 31 martie pierderi nete de 3,4 mil. euro la o cifra de afaceri consolidata de 34,5 mil. euro, dupa ce in perioada similara a anului trecut a declarat afaceri de 25,8 mil. euro.
"Rezultatele inregistrate ne demonstreaza ca piata isi revine dupa scaderea de anul trecut, iar Flamingo se inscrie in acelasi trend in ceea ce priveste volumul de vanzari", a declarat anterior Jiri Rizek, directorul general al Flamingo.
Potrivit Flamingo, activitatile de retail au generat in primele trei luni venituri de circa 21 mil. euro, restul de 13,4 mil. euro provenind din distributie. Anterior compania a anuntat ca se asteapta pentru primele trei luni la o valoare a afacerilor de 36 mil. euro.
Indicatorii consolidati nu sunt comparabili cu cei de anul trecut, deoarece in primul trimestru din 2006 Flanco International nu facea parte din grupul Flamingo. Includerea lanturilor de retail Flanco World si Flanco incepand cu mijlocul anului trecut afecteaza atat indicatorii cifrei de afaceri, cat si pe cei ai costurilor. In plus, valorile consolidate nu includ veniturile generate de activitatile din afara Romaniei.
In ultimul an compania s-a concentrat pe cresterea ponderii activitatilor de retail in valoarea totala a afacerilor, a caror valoare a crescut de la circa 11 mil. de euro in T1 din 2006 la 21 mil. euro in primele trei luni. Flamingo International a inchis de la inceputul acestui an 15 magazine, numarul angajatilor scazand in primul trimestru la 870, de la 1.030.
Potrivit Flamingo unul dintre principalii factori care au contribuit la obtinerea acestor rezultate este decizia de a reorganiza reteaua de magazine si de a se concentra in special pe unitatile mari, care s-au dovedit a fi mai profitabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO