Business Hi-Tech

Fortech face outsourcing de soft si in Romania

24.02.2006, 21:28 93

Compania clujeana Fortech, specializata pe domeniul software in regim de outsourcing, a obtinut anul trecut o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 40% fata de 2004, cand, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor, cifra de afaceri a fost de peste 260.000 de euro. Pentru 2006, oficialii companiei estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 50%, bazata pe continuarea proiectelor demarate la finele anului 2005, pe cresterea numarului de clienti existenti si pe consolidarea relatiilor externe, conform oficialilor companiei.

De asemenea, Fortech isi va extinde anul acesta serviciile pe piata interna, vizand segmentul companiilor mici si mijlocii, in conditiile in care piata externa a fost pana acum principala tinta a firmei. "Desi pentru anul 2006 nu se prefigureaza ca piata interna sa aduca beneficii, firma noastra va investi in crearea unei retele de clienti interni si a impunerii noastre ca brand local", a declarat pentru ZF Transilvania, Calin Vaduva, managing director Fortech.

Fortech ofera, in principal, produse legate de management organizational si al relatiilor cu clientii, precum si servicii de consultanta si IT. "Produsele, dezvoltate in proiecte internationale, pot ajuta firmele romanesti mici si mijlocii sa-si optimizeze procesele de vanzare si organizare interna pentru a fi in concordanta cu cerintele integrarii in UE, reducand in acelasi timp costurile", spune Vaduva.

Anul 2005 a fost pentru companie anul investitiilor in organizare si in crearea unei retele de clienti, urmand ca 2006 sa devina anul accelerarii investitiilor in personal si in dezvoltarea pe directia serviciilor de nisa, consolidand parteneriate strategice cu mari jucatori internationali, conform oficialilor companiei. "Pentru 2006, Fortech a elaborat un plan de instruire acoperind dezvoltarea personalului pe mai multe planuri, iar pe domeniul de dezvoltare software, pe langa directiile de baza (programare Java si .Net) firma s-a orientat catre tehnologii de nisa pe segmentul auto si organizarea intreprinderilor.

Compania Fortech are capital 100% romanesc si a fost infiintata in decembrie 2003. Daca la infiintare avea un singur client si 5 angajati, astazi Fortech numara 15 clienti internationali si 30 de colaborari, dezvoltand in ultimii doi ani peste 50 de proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO