Business Hi-Tech

Fujitsu Siemens Computers intra puternic in retailul romanesc prin reteaua Flamingo

28.03.2005, 00:00 25

Producatorul de echipament IT Fujitsu Siemens Computers (FSC) a incheiat un parteneriat strategic de distributie pe piata locala cu grupul Flamingo, care va vinde prin reteaua sa de magazine intreaga gama de produse ale companiei IT, atat pentru consumatori, cat si pentru companii.


Prin semnarea acestui document, Fujitsu-Siemens Computers vizeaza consolidarea pozitiei pe piata locala, in special pe segmentul companiilor mici si mijlocii, iar Flamingo obtine completarea gamei de produse disponibile in magazinele sale.


Flamingo are in plan pentru urmatoarele 12 luni vanzari de echipamente FSC in valoare de cel putin 5 milioane de euro, spun surse apropiate tranzactiei (anul fiscal incepe pentru Fujitsu Siemens la 1 aprilie).


"Partenerii nostri de pe piata locala au target-uri de minim doua milioane de euro pe an. Desigur, nu e cazul Flamingo, care are un plan mult mai mare", a spus Claudiu Florica, director general al Fujitsu Siemens Computers Romania.


Anul trecut, Fujitsu Siemens a reusit sa vanda pe piata locala mai bine de 22.000 de computere, din care 12.000 de laptop-uri, principalul segment vizat de companie.


"Deja si in Romania trecerea la laptop incepe sa se faca simtita", a precizat Claudiu Florica. El a spus ca pe partea de computere pentru birou (desktop), oamenii sunt sensibili la pret, nu la brand-name.


"In schimb pentru laptop-uri este altceva si acest lucru se vede si din topul principalilor vanzatori de computere mobile pe piata locala", a explicat oficialul Fujitsu Siemens.


Compania lucra in Romania prin mai multi distribuitori: Tornado Sistems, Lasting Sistems, Scop Computers si altii. Fujitsu Siemens lucreaza de asemenea cu integratorii de sisteme: Net Consulting, Total Technologies, Fujitsu Services Limited si Siemens Business Services.


Printre clientii Fujitsu Siemens Computers pe piata locala se numara: Transelectrica, Transgaz, RADET, RATB, Shell, OMV, Lafarge, Alcatel, Philip Morris. Compania este prezenta si in segmentul public, avand contracte la Ministerul de Interne, dar si in domeniul educational.


"Flamingo va vinde intreaga gama de produse FSC - desktop-uri, notebook-uri, servere, monitoare - atat pentru segmentul consumatori, cat si pentru cel profesional", a mai spus directorul general al Fujitsu Siemens Romania.


Parteneriatul semnat cu FSC se adauga celor incheiate cu Hewlett-Packard si Intel, contracte cu valoare mare, a precizat Dan Topala, vicepresedintele Flamingo International. "Dorim sa dezvoltam zona echipamentelor mobile. Anul trecut, 15% din calculatoarele personale vandute in reateaua de magazine Flamingo au fost cele portabile", a afirmat el.


Infiintata in anul 1994, Flamingo este o firma specializata in comercializarea de produse IT, proiectarea si productia de calculatoare personale.


Flamingo are in reteaua proprie 80 de magazine si este prezenta prin filiale in alte sapte tari: Bulgaria, Croatia, Serbia, Macedonia, Republica Moldova, Olanda si Ungaria. Grupul Flamingo a raportat anul trecut o crestere a incasarilor cu 32%, la 95 de milioane de dolari (73 mil. euro) si a vandut 60.000 de calculatoare personale, care reprezinta circa 25% din piata sistemelor asamblate local.


Compania se pregateste pentru listarea la BVB, in luna mai anul curent. In acest moment, presedintele grupului Flamingo, Dragos Daniel Cinca, controleaza peste 90% din actiunile companiei, restul de 10% fiind in posesia angajatilor Flamingo, toti cetateni romani.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO