Business Hi-Tech

Fujitsu Siemens muta in estul Europei productia de PC-uri

20.03.2007, 18:34 30

Fujitsu Siemens Computers (FSC) intentioneaza sa-si transfere din Germania in Europa de est activitatile de productie pentru calculatoarele de birou (desktop), scrie presa internationala. Compania produce laptop-uri in China, dar oficialii Fujitsu considera ca tara este prea indepartata pentru a transfera acolo productia desktop-urilor.
"Costurile ridicate ale transportului ar eclipsa avantajele fortei de munca ieftine", a declarat Bernd Bischoff, directorul executiv al companiei. Situatia a fost diferita in ceea ce priveste productia laptop-urilor. Zece fabrici din zona Shenzhen a Chinei asigura 99% din productia globala de laptop-uri.
"Pe termen lung luam in considerare externalizarea productiei desktop-urilor in Europa de est impreuna cu un partener", a precizat Bischoff in cadrul targului CeBIT, argumentand ca alti producatori de PC-uri deja au inceput procesul.
"In timp, vom produce mai multe produse de top precum servere in Germania, deoarece avem nevoie de personal calificat pentru a le realiza. Departamentul de dezvoltare software va ramane de asemenea in Germania", a adaugat Bischoff.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO