Business Hi-Tech

Furnizorul de servicii IT RomSoft Ramnicu Valcea are in plan un profit de 4,5 mil. euro

Furnizorul de servicii IT RomSoft Ramnicu Valcea are in plan un profit de 4,5 mil. euro

Claudia Ursateanu, proprietar si manager general al RomSoft: Cred ca in momentul de fata un furnizor de solutii software se poate dezvolta si din resurse proprii.

13.02.2008, 17:33 80

Compania RomSoft Ramnicu Valcea, furnizor de solutii software si de servicii de integrare IT, vizeaza pentru acest an un profit de aproximativ 4,5 mil. euro la o cifra de afaceri de 15 mil. euro, in crestere cu 50% fata de 2007.
"Pentru 2008 estimam o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 50%. Aceasta va fi influentata in principal de mentinerea strategiei de crestere a liniilor de business deschise in 2007", a declarat pentru ZF Claudia Ursateanu, proprietar si manager general al RomSoft.
Cresterea din acest an va fi sustinuta de investitiile care vor fi facute pe baza fondurilor structurale, dar si prin promovarea unor solutii complete Oracle JDE si IBM destinate sectorului firmelor mici si mijlocii (IMM), a adaugat ea.
Compania a inregistrat anul trecut un profit de patru milioane de euro, dupa ce in 2006 a raportat un profit de 2,7 milioane de euro la o cifra de afaceri de circa 8,4 milioane de euro.
"In anul 2007 piata a inregistrat un trend pozitiv, nevoia de informatizare fiind extrem de acuta atat in sectorul privat, cat si in sectorul public. Intrarea in Uniunea Europeana a favorizat atragerea de fonduri externe pentru informatizare in special in cadrul institutiilor publice vizand atat produse software, cat si infrastructura hardware si de comunicatii", a subliniat Ursateanu.
Compania a contractat anul trecut proiecte pentru implementare de sisteme informatice integrate Oracle pentru Camera Deputatilor si extinderea proiectului de infrastructura si comunicatii de la PetromService. De asemenea, compania valceana a semnat alaturi de IBM Romania contracte pentru integrarea de solutii hardware pentru Autoritatea Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Ministerul Finantelor Publice, compania de morarit si panificatie Boromir, Consiliul Judetean Ilfov, Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor. Urmare a proiectelor derulate anul trecut cu IBM, Romsoft a primit una dintre cele 20 de distinctii acordate de compania americana pentru partenerii de afaceri cu cel mai mare ritm de crestere din regiune.
In alta ordine de idei, Claudia Ursateanu spune ca a primit mai multe oferte de a vinde compania, care au fost insa refuzate. "Consider ca suntem suficient de puternici pentru a ne sustine cresterea in urmatorii ani", a precizat managerul Romsoft.
Ea apreciaza ca va fi dispusa sa vanda unui investitor care sa investeasca in dezvoltare si resurse umane.
"Cred ca in momentul de fata un furnizor de solutii software se poate dezvolta si din resurse proprii, avand in vedere cererea in crestere pentru informatizare, oportunitatile tot mai mari oferite de integrarea in Uniunea Europeana, si implicit de fonduri structurale disponibile", a precizat ea.
RomSoft Ramnicu Valcea a incheiat anul trecut cu 100 de angajati, iar pentru acest an isi propune sa creasca numarul angajatilor cu aproximativ 30% pe fondul deschiderii unor centre de demonstratii pentru aplicatiile Oracle si JD Edwards, precum si crearea a cel putin doua centre pentru recuperea datelor in urma dezastrelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO