Business Hi-Tech

Furnizorul de soluţii şi servicii IT Connections Consult anunţă numirea lui Radu Marcu în funcţia de director executiv. El va conduce compania alături de fondatorul Bogdan Florea

Bogdan Florea şi Radu Marcu

Bogdan Florea şi Radu Marcu

Autor: Alexandra Cepăreanu

12.01.2023, 11:56 229

Compania locală Connections Consult, specializată în furnizarea de soluţii software şi servicii IT, l-a numit pe Radu Marcu în funcţia de Director Executiv (co-CEO), care va conduce compania alături de fondatorul acesteia Bogdan Florea, care rămâne în continuare în fruntea societăţii, potrivit unui comunicat.

„Connections Consult continuă să se dezvolte şi are nevoie de mai mulţi piloni care să urmărească strategia noastră de extindere. (...) Conducerea colectivă asigură un nivel de guvernanţă considerabil mai ridicat, ne permite să fim suficient de flexibili şi agili în luarea deciziilor, în perspectiva unui mediu economic tulbure şi aflat într-o continuă schimbare. Consolidarea actului managerial în Connections va continua în lunile următoare. Lucrăm deja la o nouă organigramă şi la atragerea de viitori colegi cu expunere semnificativă în diverse arii de specializare, atât în echipa de management cât şi în Consiliul de Administraţie. Acest pas este a doua etapă în crearea unor mecanisme de guvernanţă solide şi reziliente, după fondarea Consiliului Consultativ, realizată în 2022”, a spus Bogdan Florea, fondator şi co-CEO Connections Consult. 

Radu Marcu s-a alăturat Connections Consult încă din luna noiembrie a anului 2021 şi a ocupat funcţia de Software Chief Operating Officer. Până în prezent, acesta a condus operaţiunile de ofertare, delivery şi post-implementare ale echipei de dezvoltare software şi a făcut parte din Management Board-ul grupului Connections.

„Încă de când m-am alăturat echipei Connections am împărtăşit aceeaşi viziune şi mă bucur să fac un pas în faţă în cadrul acestei companii (...). Vom continua să lucrăm împreună, să inovăm şi să dezvoltăm noi produse”, a spus Radu Marcu, co-CEO al Connections Consult.

El are o experienţă de peste 15 ani în gestionarea activităţilor de software development, în cadrul TotalSoft, dar şi în cadrul altor companii, unde a gestionat proiecte integrate pentru clienţi din România şi din alte pieţe, produse complexe şi a condus echipe extinse de dezvoltare software şi produse.

Connections Consult (simbol bursier CC) este lider pe piaţa de transformare digitală din România, având peste 300 de angajaţi, birouri în Bulgaria şi Serbia şi reprezentanţi de vânzări în Germania şi Arabia Saudită. Compania Connections este listată pe piaţa AeRo a Bursei de Valori Bucureşti din septembrie 2021.

Grupul Connections a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 9 milioane de euro, iar pentru finalul anului 2022 reprezentanţii estimau (n.red.în luna noiembrie a anului trecut) afaceri de peste 12,1 milioane de euro, în creştere cu peste 30% comparativ cu anul precedent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO