Business Hi-Tech

Genesys: Achizitiile nu sunt o prioritate, cata vreme crestem organic cu 40-50% pe an

Genesys: Achizitiile nu sunt o prioritate, cata vreme crestem organic cu 40-50% pe an

Sorin Baltag, directorul executiv al grupului Genesys, sustine ca in ultimii sase ani a primit oferte de preluare din partea unor companii straine

07.11.2006, 18:03 52

Grupul Genesys, companie romaneasca IT&C, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri la 27 de milioane de dolari (22 mil. euro), in crestere cu aproximativ 50% fata de anul trecut, au declarat oficialii companiei.
"La noua luni, cifrele de afaceri agregate ale Genesys Systemes si Genesys Distributie au depasit 15 milioane de euro", a declarat pentru Ziarul Financiar Sorin Baltag, directorul executiv al Genesys.
Fata de 2005 cand exista o singura companie - Genesys Systems - cu doua departamente de distributie si solutii, in acest an departamentul de distributie s-a separat intr-o companie distincta, Genesys Distributie.
Anul trecut, Genesys Systems a avut o cifra de afaceri de 15,3 milioane de euro si un profit net de 140.000 de euro, conform datelor publicate de companie pe site-ul Ministerului de Finante.
Grupul de firme Genesys are peste 120 de angajati si cele doua companii din cadrul grupului au contribuit in proportii relativ egale la realizarea rezultatelor grupului din acest an, au precizat oficialii companiei. Conform lui Baltag, compania a primit incepand cu anul 2000 propuneri de preluare din partea companiilor straine in fiecare an, care au fost insa refuzate.
Pe de alta parte, oficialul Genesys a precizat ca nu este interesat de cumpararea altor companii. "Atata timp cat dezvoltarea noastra organica se face intr-un ritm de 40-50%, nu consideram achizitiile o prioritate, insa nu excludem aceasta posibilitate pentru viitor", a explicat Baltag.
Compania Genesys Systems, specializata in solutii si aplicatii software si realizarea de servicii si sisteme IT&C, are peste 200 de clienti din domenii precum cel financiar-bancar, industrie, telecomunicatii, servicii, transporturi, administratie publica si unitati militare. Printre clientii companiei se numara ING, BRD-Societe Generale, Mittal, Nestle
, Vodafone, Romtelecom, Tarom, OMV, Genpact si Softwin.
Genesys Distributie livreaza in Romania echipamente si produse IT&C si si-a extins activitatea, in acest an, pe piata din Bulgaria, prin infiintarea firmei Genesys Distribution OOD la Sofia.
La rezultatele obtinute de grupul Genesys in 2006 o importanta contributie a adus-o cresterea vanzarilor din cadrul liniei de business "computere si storage", conform oficialilor companiei. Pe acest segment Genesys are ca partener exclusiv compania americana Dell si este liderul local din punctul de vedere al vanzarilor de computere produse de compania americana, conform propriilor afirmatii. De asemenea, Genesys a dezvoltat o retea nationala de service Dell, certificand peste 40 de parteneri din diferite orase si si-a dezvoltat centrele de service si suport din Bucuresti si Timisoara.
Oficialii companiei sustin, de asemenea, ca Gensys este lider in domeniul echipamentelor de infrastructura: electroalimentare neintreruptibila (UPS, grupuri electrogene), cablare structurata de retele prin cablu sau wireless pentru PC-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO