Business Hi-Tech

Genesys: Serviciile si solutiile software au ajuns la o pondere de 45% din afacerile grupului

Genesys: Serviciile si solutiile software au ajuns la o pondere de 45% din afacerile grupului

Sorin Baltag, directorul executiv al Genesys: In 2008, Genesys Distributie are un potential mult mai mare de crestere din punctul de vedere al volumului, desi marjele devin din ce in ce mai mici (sub 2,5%).

05.11.2007, 02:07 99

"La noua luni, cifrele de afaceri agregate ale Genesys Systems si Genesys Distributie au atins nivelul inregistrat in 2006 (30 mil. dolari, n. red.)", a declarat pentru ZF Sorin Baltag, directorul executiv al Genesys.
El a adaugat ca tinta companiei pentru 2008 este depasirea pragului de 50 mil. dolari (34,7 mil. euro), moment dupa care Genesys va lua in considerare listarea la bursa.
Din 2006, grupul Genesys cuprinde trei firme - Genesys Systems, specializata in solutii si servicii software, Genesys Distributie Romania si Genesys Distribution ODD Bulgaria.
Baltag a precizat ca Genesys Systems genereaza circa 45% din afacerile grupului, in timp ce partea de distributie acopera restul. El se pregateste pentru lansarea unei a patra companii - One Net Services - care va fi dedicata portalurilor si aplicatiilor web (chiar si platforme de networking social), insa nu se asteapta ca aceasta sa genereze un procent semnificativ din afacerile Genesys pana in 2009.
El a precizat ca, desi Genesys Systems este o companie a carei marja de profit este mai mare (circa 5%), ponderea acestei divizii ar putea sa scada la circa 40% in 2008, Genesys Distributie avand un potential mult mai mare de crestere din punctul de vedere al volumului, desi marjele devin din ce in ce mai mici (sub 2,5%).
Genesys Distributie livreaza in Romania echipamente si produse IT&C si anul trecut si-a extins activitatea pe piata din Bulgaria prin infiintarea firmei Genesys Distribution OOD la Sofia. Oficialii companiei se asteapta ca filiala din Bulgaria sa genereze vanzari de peste 2 mil. euro anul acesta.
Genesys Systems, specializata in solutii si aplicatii software si realizarea de servicii si sisteme IT&C, are peste 200 de clienti din domeniile financiar-bancar, telecomunicatii, utilitati, transporturi si administratie publica (locala). Printre clientii companiei se numara ING, Alpha Bank, Banc Post, Credit Europe Bank, Romexterra, Vodafone Romania, Alcatel-Lucent Romania, Genpact Romania, Solectron Romania sau Rompetrol.
Potrivit lui Baltag, cresterea viitoare a Genesys Systems va fi asigurata de catre dezvoltarea propriilor aplicatii software, dar si de catre implementarea aplicatiilor software third-party.
Compania a dezvoltat un parteneriat cu Microsoft, care ii permite sa implementeze solutia de management al relatiilor cu clientii Microsoft Dynamics CRM, si este de asemenea enterprise partner al VMWare, companie specializata in solutii de virtualizare.
Genesys a creat o platforma proprie de dezvoltare software, denumita GesyFramework, pe baza careia se pot construi rapid aplicatii pentru managementul intreprinderilor. Un prim software rezultat din aceasta platforma este Gesy-Pro Assets, care permite gestiunea tuturor categoriilor de active ale unei companii (mijloace fixe, obiecte de inventar, consumabile, imobilizari necorporale, titluri de valoare, spatii publicitare etc.).
La rezultatele obtinute de grupul Genesys anul trecut, o importanta contributie a adus-o cresterea vanzarilor din cadrul liniei de business de computere si stocare, conform oficialilor companiei. Pe acest segment Genesys are ca partener exclusiv compania americana Dell si, conform propriilor estimari, este liderul local al integratorilor sistemelor Dell. De asemenea, Genesys este Dell Advanced Solutions Provider (ASP), certificare ce ii permite sa comercializeze solutii enterprise ale producatorului american.
Grupul si-a dezvoltat o retea nationala de service Dell, certificand peste 40 de parteneri in intreaga tara.
De curand, Genesys a finalizat implementarea solutiei de virtualizare VMWare Infrastructure pe servere Dell la compania TechTeam Global din Romania, companie specializata in outsourcing si servicii IT.
Potrivit reprezentantilor Genesys, care au precizat ca valoarea contractului s-a ridicat anul acesta la "cateva sute de mii de dolari", solutia de virtualizare implementata optimizeaza procesul de utilizare al puterii de procesare a serverelor si permite reducerea numarului acestora, crescand astfel eficienta operationala a companiei. Grupul Genesys, infiintat in 1994, si detinut in totalitate de catre Sorin Baltag, are in prezent 140 de angajati si centre de service si suport in Bucuresti si Timisoara.
Compania urmeaza sa deschida un sediu la Iasi in primul trimestru al anului viitor, investitiile totale (logistica, training, inchirierea spatiului) ridicandu-se la aproximativ 200.000 de dolari (circa 139.000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO