Business Hi-Tech

Google a relansat motorul de cautare pe Internet

18.05.2007, 17:50 17

Compania Google, care ruleaza cel mai mare motor de cautare din lume, a lansat o noua versiune a platformei sale de cautare, denumita "Universal Search", care permite afisarea pe aceeasi pagina a rezultatelor cautarilor text, video sau cartografice, scrie presa internationala.
Pagina motorului, disponibila la adresa www.google.com, prezinta categoriile traditionale "web", "images" sau "videos", dar acestea sunt transferate in coltul din stanga sus al paginii principale.
Prin intermediul spatiului de cautari, utilizatorul este directionat catre o pagina cu rezultate care reuneste categorii diferite de documente.
"Intr-o oarecare maniera, noua versiune este o dubla recompensa pentru noi", a declarat Sergey Brin, cofondator al Google. Brin a subliniat faptul ca prin intermediul acestei noi versiuni, motorul de cautare reuseste sa ofere o mai mare vizibilitate serviciilor oferite, cum ar fi librariile virtuale sau clipurile.
Profitul net al companiei Google a crescut in primul trimestru cu 69%, la un miliard de dolari, avans favorizat de cresteri ale cotei de piata pe diferite segmente.
In 2004, Google a lansat interfata in limba romana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO