Business Hi-Tech

Google anunta retragerea directorului financiar

30.08.2007, 18:27 15

Google a anuntat ca directorul financiar George Reyes intentioneaza sa se retraga pana la sfarsitul anului, iar compania va incepe sa caute un inlocuitor, scrie presa internationala.
Reyes, in varsta de 53 de ani, a ocupat functia de director financiar din 2002 si a fost liderul efortului de listare la bursa a companiei in august 2004.
Veteran al companiilor de tehnologie din Silicon Valley, Reyes a mai ocupat pozitia de director financiar interimar al companiei ONI Systems, care produce echipamente optice de retelistica. Timp de 13 ani, acesta a avut mai multe pozitii cu atributii financiar-executive la producatorul de computere Sun Microsystems si a fost membru in consilile de directori a doi importanti producatori de software - Symantec si BEA Systems.
Reyes este unul dintre putinii directori de top ai Google care parasesc compania de la fondarea acesteia in 1998. El a declarat ca intentioneaza sa isi pastreze functia pana Google va gasi un inlocuitor si s-a oferit sa ajute in procesul de recrutare. Oficialii Google au precizat ca estimeaza ca vor gasi un nou director financiar pana la sfarsitul anului.
Analistii sunt de parere ca plecarea lui Reyes nu ar marca inceputul unui "exod" al managementului de top Google. Foarte putini directori au parasit compania, printre ei numarandu-se Cindy McCaffrey, vicepresedinte de marketing pana in 2004, si Wayne Rosing, vicepresedinte senior al departamentului de inginerie pana in 2005.
"Desi respectam decizia lui Reyes de a se retrage din managementul companie ne va lipsi amabilitatea, umorul si intelepciunea sa", a declarat Eric Schmidt, directorul executiv Google.
Surse apropiate companiei au precizat ca Reyes ia in considerare mai multe proiecte in afara Google, insa nu cred ca acesta cauta un loc alt de munca, in mare parte pentru ca nu ar avea nevoie. De la listarea companiei, pretul actiunilor a crescut de aproape sase ori, iar Reyes a vandut titluri Google in valoare de 259,5 mil. $ (216,3 mil. euro), potrivit firmei de cercetare Equilar. In plus, el a mai castigat 3,1 mil. $ (2,3 mil. euro) din salarii si prime.
De la 1 martie, Reyes detine 4.319 de actiuni Google, care valoareaza aproximativ 2,2 mil. dolari (1,6 mil. euro) la pretul de inchidere al actiunilor inregistrat marti (506,4 dolari / 370,71 euro). Reyes are, de asemenea, dreptul de a cumpara 51.750 de titluri la un pret de 5 dolari (3,7 euro) pe actiune, in urma vinderii putand genera un profit de 26 mil. dolari (19 mil. euro), sustin analistii de la Equilar.
Pe de alta parte, speculatii privind un telefon mobil dezvoltat de Google s-au intensificat, blog-ul de tehnologie Engadget.com anuntand ca Google ar putea dezvalui detalii despre un sistem de operare pentru dispozitve mobile in luna septembrie a acestui an.
Analistii sustin ca este mult mai probabil ca Google sa colaboreze cu producatori de telefoane pentru a implementa un sistem de operare si o suita de aplicatii decat sa isi dezvolte propria platforma hardware.

Pleaca, dar cu peste 300 mil. $
George Reyes, directorul financiar Google, se va retrage din companie pana la sfarsitul acestui an, iar compania va incepe cautarea unui inlocuitor
Reyes a vandut actiuni Google in valoare de 295,5 mil. $ si a castigat 3,1 mil. $ din salarii si prime. El mai detine actiuni la companie care valoareaza 2,2 mil. $ si are dreptul de a cumpara peste 50.000 de titluri care i-ar aduce un profit de 26 mil. $

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO