Business Hi-Tech

Google, nemulţumit că utilizatorii Android cheltuiesc prea puţin pe soft

Google, nemulţumit că utilizatorii Android cheltuiesc prea puţin pe soft

Autor: Adrian Seceleanu

26.01.2011, 23:46 20

Google Android, a doua cea mai utilizată platformă softwarepentru telefoane mobile inteligente din lume, generează prea puţinevenituri din vânzarea de aplicaţii, admit oficialii companiei, carese pregătesc să copieze Apple pentru a corecta situaţia, scriepresa internaţională.

Android atacă Europa de Vest. În 2011 va ajunge numărul unu înregiune

Eric Chu, managerul platformei Android, a spus, spre exemplu, căGoogle va semna mai multe acorduri cu operatorii din telecom caresă le permită utilizatorilor să achite aplicaţiile achiziţionateodată cu factura pentru serviciile de comunicaţii. De asemenea,compania le va permite clienţilor să facă achiziţii şi prinintermediul aplicaţiilor instalate pe telefon, la fel ca Apple şiva îmbunătăţi funcţiile de căutare şi filtrare aaplicaţiilor.

Veniturile Google sunt mai mici şi pentru că gigantul american nule permite clienţilor din unele ţări precum România să cumpere softdin magazinul de aplicaţii. În trimestrul al treilea din 2010 s-auvândut peste 20,5 milioane de mobile cu platforma Android, faţă de29,4 milioane cu platforma Nokia şi 13,4 milioane de AppleiPhone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO