Business Hi-Tech

Google phone, prin Orange si T-Mobile

06.08.2007, 20:17 11

Google, cel mai puternic motor de cautare pe Internet, ar fi dezvoltat un prototip de telefon mobil care ar putea fi lansat pe piata in urmatoarele 12 luni, scrie Wall Street Journal.
Potrivit publicatiei, Google ar putea oferi abonamente gratuite, sustinute financiar de reclame afisate alaturi de rezultatele cautarilor sau in cadrul aplicatiilor software de pe mobil.
Google a solicitat companiei High Tech Computer (HTC) din Taiwan sa proiecteze un telefon care va avea un sistem de operare bazat pe Linux. Dispozitivul ar urma sa fie lansat in primul trimestru al anului viitor.
De asemenea, Google ar fi contactat cei mai mari furnizori de servicii wireless din Statele Unite, AT&T si Verizon Wireless, pentru a comercializa telefoane prevazute cu serviciile companiei.
Surse din industrie sustin ca T-Mobile, operatorul de telefonie mobila detinut de Deutsche Telekom, ar putea fi partenerul Google in Statele Unite, in timp ce Orange (France Telecom) va comercializa noile terminale pe alte piete.
Scopul Google, potrivit Wall Street Journal, este sa castige o cota cat mai mare din piata publicitatii pe terminalele mobile. "Vrem sa incheiem parteneriate cu majoritatea operatorilor si producatorilor pentru a oferi servicii de cautare si alte aplicatii Google pe dispozitivele si retelele acestora", a declarat un reprezentant Google.
Compania intentioneaza de asemenea sa participe la o licitatie din SUA care i-ar permite sa obtina dreptul de a furniza servicii de telefonie mobila.
Google nu a anuntat oficial planurile de a dezvolta un telefon mobil.
Expertii din industrie sunt de parere ca piata publicitatii pe terminalele mobile este inca nedezvoltata, dar are un potential ridicat de crestere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO