Business Hi-Tech

Grupul Cosmote a trecut de 15,5 milioane de clienti

14.02.2008, 20:38 16

Numarul de clienti ai operatorului elen Cosmote a depasit 15,5 milioane la sfarsitul anului 2007, in cele cinci state din Europa de Sud-Est unde desfasoara operatiuni.
Grupul Cosmote are activitati in Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Macedonia.
Cosmote, detinuta in proportie de 98,6% de grupul elen OTE, principalul actionar al operatorului roman Romtelecom, a anuntat ca obiectivul de a ajunge la peste 15 milioane de clienti a fost realizat inainte de termenul stabilit initial pentru 2009.
"In numai doi ani si jumatate de la extinderea agresiva a Cosmote in trei noi state din sud-estul Europei, compania a reusit sa atraga unu din fiecare trei clienti de pe pietele de telefonie mobila unde este prezenta", a spus directorul general adjunct al Cosmote, Michael Tsamaz. El a aratat ca grupul intentioneaza ca, in decurs de trei ani, unu din fiecare doi clientii de pe piata unde opereaza sa fie al Cosmote.
In Romania, Cosmote a ajuns al treilea operator de pe piata de telefonie mobila, cu peste 3 milioane de clienti. Operatorul trebuie insa sa-si majoreze venitul mediu pe utilizator, in conditiile in care 85% din clienti utilizeaza cartele preplatite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO