Business Hi-Tech

Grupul OTE vizează circa 1 mld. euro din vânzarea unor active din Bulgaria şi Grecia

Grupul OTE vizează circa 1 mld. euro din vânzarea unor active din Bulgaria şi Grecia

Foto Shutterstock

Autor: Marius Oncu

10.09.2012, 00:00 209

Grupul elen OTE, prezent şi în România, se aşteaptă să obţină circa 1 miliard de euro în următoarele luni din vânzarea diviziilor Globul din Bulgaria şi Hellas Sat din Grecia, potrivit portalului Euro2day, citat de Bloomberg. OTE anticipează că divizia de telefonie mobilă Globul va aduce fonduri de aproximativ 800 miliarde de euro, iar operaţiunile de transmisie prin satelit Hellas Sat încă 150 de milioane de euro.

Fondurile obţinute vor asigura o parte din lichiditatea necesară operatorului telecom pentru refinanţarea datoriei în anii următori, scrie Euro2day. Divizia Globul a fost scoasă la vânzare în iunie, iar OTE a afirmat la momentul respectiv că analizează inclusiv vânzarea retailerului de electronice Germanos Telecom Bulgaria.

Globul este al doilea mare furnizor de servicii wireless din Bulgaria, cu 4,3 milioane de abonaţi la sfârşitul anului trecut, în urma M-Tel, divizie a Telekom Austria. OTE are scadente în septembrie un împrumut de 445 milioane de euro şi o linie de finanţare de 312 milioane de euro, potrivit site-ului companiei, citat de Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO