Business Hi-Tech

HAT a vandut telefoane mobile Samsung de 32,5 mil. $ in primul semestru

HAT a vandut telefoane mobile Samsung de 32,5 mil. $ in primul semestru
16.08.2007, 21:06 40

HAT Group Romania, distribuitorul oficial pe piata locala a telefoanelor mobile marca Samsung, a inregistrat in primul semestru al acestui an venituri de 32,5 mil. de dolari (24 mil. euro).
"Estimam ca vom depasi 65 de milioane de dolari (47,8 mil. euro) in ceea ce priveste cifra de afaceri HAT de anul acesta. Samsung este o marca din ce in ce mai ceruta in Romania de catre cei care doresc atat ultimate technology, cat si un design spectaculos", a afirmat Doru Oraselu, director de marketing al companiei.
Compania a inregistrat anul trecut afaceri de circa 44 de milioane de dolari (28 mil. euro) si a livrat in Romania peste 520.000 de terminale de la inceputul lui 2006 pana la sfarsitul primului semestru din acest an. "Portofoliul atent gandit, care ofera optiuni atat in zona premium, cu modele ca cele din gama Ultra, dar si in zona low si mid-end, a contribuit la evolutia pozitiva a vanzarilor incepand din ultimele luni ale anului trecut", apreciaza oficialul HAT.
In prima jumatate a acestui an, cele mai cautate modele au fost atat cele din clasa premium precum U600, U100 si F300, cat si modelele accesibile, cu un public mai tanar, precum X510, C300 sau E250, dupa ce in 2006 cele mai vandute terminale au fost modelele premium. Distribuitorul intentioneaza ca pana la finele anului sa lanseze 15 noi modele de telefoane mobile pentru a acoperi toate segmentele pietei.
Oraselu apreciaza ca la inceputul lui 2006 industria a cunoscut un usor declin, recuperat spre sfarsitul anului, lucru resimtit si la nivelul volumului de terminale vandute.
"Odata cu maturizarea pietei si cu democratizarea tehnologiei va creste procentul de clienti orientati catre replacement, inlocuirea telefonului actual cu un model mai nou si mai performant, ceea ce va continua sa mentina trendul crescator al vanzarilor de terminale", a adaugat el.
Potrivit unui studiu realizat de HAT si compania de cercetare IRSOP Market Research & Consulting Ltd in orasele cu peste 100.000 de locuitori din Romania, exista peste patru milioane de utilizatori de telefoane mobile, pentru populatia cu varste cuprinse intre 15 si 55 de ani.
Dintre participantii la studiu, 78% poseda un singur telefon, 20% detin doua terminale, in timp ce doar 2% folosesc trei sau mai multe telefoane mobile.
Rata de penetrare a telefoniei mobile in Romania este de peste 80%, dupa ce la sfarsitul anului trecut se situa la aproximativ 65%.
Dan Georgescu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, preciza anterior ca pana in 2009 rata de penetrare a telefoniei mobile va atinge pragul de 100%. Conform operatorilor, gradul de pentrare atinge in acest an un nivelul de 90%.
HAT Group reprezinta oficial, din februarie 2003, divizia de telefoane mobile Samsung in Romania si asigura operatiunile de vanzare si distributie, serviciile post-vanzare, precum si promovarea marcii si a produselor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO