Business Hi-Tech

HP incurajeaza printurile online

21.08.2007, 19:15 12

Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producator de imprimante din lume, a lansat un serviciu gratuit care permite utilizatorilor sa imprime documente pe orice imprimanta din aproape orice locatie de pe glob, scrie presa internationala.
Sperand sa amelioreze frustarile utilizatorilor legate de mobilitatea in domeniul IT&C, HP a introdus recent aplicatia Cloudprint, care a fost dezvoltata in cateva luni de catre un mic grup de cercetatori ai departamentului de cercetare si dezvoltare HP Labs. Cloudprint este un serviciu ce permite partajarea, salvarea si imprimarea documentelor cu ajutorul unui telefon mobil.
Totul a pornit de la o dezbatere a angajatilor HP Labs, care incercau sa gaseasca o metoda prin care compania ar putea sa beneficieze de lansarea pe piata a mult anticipatului Apple iPhone, sustine Patrick Scaglia, directorul HP pentru platforme tehnologice si internet din cadrul laboratorului de cercetare.
"Lumea se va rasturna" gratie acestei noi inventii, a declarat Scaglia, adaugand ca HP doreste sa fie din ce in ce mai mult prezenta pe acel segment de web cu care utilizatorii interactioneaza foarte des.
Ideea din spatele Cloudprint consta in "separarea" documentelor de computerul si imprimanta de acasa sau de la birou, astfel incat utilizatorilor sa le fie usor sa ia documentele cu ei si sa nu fie nevoiti sa foloseasca altceva decat un telefon mobil si o imprimanta conectata la un computer local pentru a-si tipari fisierele.
Serviciul necesita ca, initial, utilizatorii sa incarce o copie in format PDF (Adobe) a documentelor pe un server HP conectat la internet. Sistemul atribuie fiecarui document un cod unic, pe care il transmite prin SMS telefonului mobil, facand astfel posibila accesarea si imprimarea fisierelor din orice locatie de pe glob. Ulterior, introducand codul transmis de catre serverul HP pe site-ul Cloudprint, utilizatorii isi pot accesa fisierele si le pot imprima.
Cloudprint ofera de asemenea o lista cu imprimante publice disponibile utilizatorilor din Statele Unite. Aceasta poate fi accesata prin intermediul serviciului Google Maps.
Cloudprint functioneaza in prezent cu orice imprimanta conectata la un computer ce ruleaza sistemul de operare Windows, insa oficialii companiei au anuntat ca lucreaza si la o versiune pentru platforma Macintosh, care ar putea fi lansata anul acesta.
Serviciul de la HP face parte dintr-o strategie mult mai importanta si mai ampla a companiei, care urmareste indirect crearea unui business care va contribui la cresterea vanzarilor de consumabile HP (cartuse cu cerneala, tonere, dar si piese componente). Pana acum, strategia a dat rezultate, HP anuntand saptamana trecuta o crestere de 11% a profitului operational al diviziei de printing in al treilea trimestru fiscal al anului curent. Cloudprint se numara printre primele initiative pe care HP le va adopta in urmatoarele luni pentru a separa din ce in ce mai mult procesul de printing de sistemele desktop, a precizat Patrick Scaglia.
Spre sfarsitul lunii august, HP intentioneaza sa anunte un parteneriat cu un puternic retailer din Statele Unite, care va oferi o varietate de servicii de imprimare pe internet in sute de locatii din tara.
La sfarsitul saptamanii trecute, titlurile HP s-au apreciat cu 2,4% la 47,15 $ (35,07 euro).

Imprimare mobila
HP a lansat serviciul gratuit Cloudprint care permite utilizatorilor sa imprime documente pe orice imprimanta din aproape orice locatie de pe glob, cu ajutorul telefonului mobil
Utilizatorul incarca o copie in format PDF a documentului initial pe un server HP. Acesta atribuie un cod unic fiecarui fisier, pe care il transmite prin SMS catre telefonul mobil. Utilizatorul introduce apoi codul pe site-ul Cloundprint pentru a-si accesa documentul
HP va anunta un parteneriat cu un retailer important din SUA, care va oferi servicii de imprimare pe internet in sute de locatii din tara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO