Business Hi-Tech

HP promoveaza un roman sef peste vanzarile de echipamente de retea in 15 tari din regiune. Misiunea: dublarea veniturilor

HP promoveaza un roman sef peste vanzarile de echipamente de retea in 15 tari din regiune. Misiunea: dublarea veniturilor

Anca Stancu, 33 de ani, a absolvit in 1998 Academia de Stiinte Economice. Primul job a fost la Mobifon (Vodafone), in perioada 1997-2002, dupa care a fost Account Manager la Eurosoftware “ o companie detinuta de SIVECO (2002-2004), director de vanzari pe pietele internationale pentru Ipsos Interactive (2004-2005). Inainte de a veni la HP a lucrat timp de trei ani la Sun Microsystems pe pozitia de consultant de vanzari.

02.10.2009, 00:00 639

Anca Stancu, 33 de ani, managerul HP responsabil de vanzarile deechipamente de retea ale companiei in Bulgaria, Romania siRepublica Moldova, raspunde din aceasta luna de toate cele 15 pietedin regiune si are misiunea de a dubla veniturile companiei peacest segment in anul fiscal care incepe in noiembrie.

Din noua pozitie ea va coordona o echipa de peste 50 de oamenisi va raspunde, conform estimarilor ZF, de vanzari anuale deordinul a zeci de milioane de euro.

Stancu afirma ca obiectivul asumat odata cu noua pozitie esterealizabil in ciuda perioadei economice dificile in conditiile incare in multe tari din regiune proiectele de infrastructuraIT&C nu au fost blocate.

"Obiectivul pe care mi l-am asumat, de dublare a vanzarilor,este realizabil. Este o zona cu o crestere foarte interesanta si incare se deruleaza multe proiecte", a spus Stancu intr-un interviupentru ZF.

Chiar daca Romania este cea mai mare piata din regiune pentruHP, o mare parte dintre vanzari este realizata in celelalte taridin regiune, unde se desfasoara multe proiecte de infrastructura."Observam de exemplu ca Serbia se afla in etapa de dezvoltare incare Romania era acum sapte ani. O mare surpriza a fost Bulgaria,care la un moment dat aproape ca a egalat Romania din punctul devedere al afacerilor. Si in Republica Moldova se desfasoaraproiecte uriase de infrastructura cu finantare de la BancaMondiala. Totul este sa te pozitionezi cum trebuie pe piata prinintermediul partenerilor", explica Stancu.

Cum merg vanzarile in Romania in conditiile in care cea mai mareparte a proiectelor publice de infrastructura sunt blocate, iarmulte companii private si-au redus drastic cheltuielile? AncaStancu a evitat o comparatie directa cu alte piete din regiune,unde proiectele publice nu s-au oprit, precizand doar ca pe piatalocala "ciclul de vanzare este mult mai lung".

Finantarea cu dobanda zero ajuta vanzarile

Totusi, piata nu e complet blocata, spune managerul HP. Companiaa vandut, spre exemplu, echipamente de retea ca parte a unorproiecte mai mari, avand in vedere concentrarea companiei de aincerca sa le vanda clientilor solutii complete de la servere sicomputere pana la echipamente de retea. Anca Stancu sustine caoferta prin care HP acorda, printr-o divizie specializata,finantari cu dobanda zero a generat vanzari de "milioane de dolari- incluzand aici si celelalte echipamente".

Finantarea HP este disponibila pentru proiecte mari si poateacoperi si echipamente realizate de alte companii. "Conditia esteca echipamentele HP sa nu reprezinte mai putin de 50% din valoareafinantarii", a spus Anca Stancu, care adauga: "Finantarea cudobanda zero a fost un instrument foarte puternic in actualeleconditii de piata."

HP lucreaza in Romania cu trei distribuitori: Tornado Sistems,Scop Computers si SP Gemini. Printre companiile care integreazasolutiile companiei se numara Crescendo, Intrarom si NetConsulting. HP ofera de la routere simple si switchuri pana laechipamente complexe de retea, care nu sunt insa disponibile decatpentru clientii companii.

Cel mai important competitor al HP pe segmentul de echipamentede retea este compania americana Cisco, numarul unu mondial. Citandmai mult studii de piata, HP sustine ca este numarul doi mondial peechipamente de retea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO