Business Hi-Tech

HP Romania: Anul trecut profitul a fost mai mare. In decembrie am revenit pe crestere, spune Microsoft

HP Romania: Anul trecut profitul a fost mai mare. In decembrie am revenit pe crestere, spune Microsoft

1: Radu Enache, CEO al HP Romania: HP a pierdut anul trecut ce a castigat in 2008, dar activitatea a fost mai profitabila si din acest motiv n-am operat disponibilizari de personal; 2: Calin Tatomir, CEO al Microsoft Romania: Conform estimarilor noastre, daca avansul PIB-ului Romaniei va fi de 1%, atunci cresterea sectorului local de IT va fi de 10%

22.02.2010, 23:02 135

HP Romania, subsidiara locala a celui mai mare producator dePC-uri din lume, a inregistrat anul trecut un profit net mai maredecat cel de 5,4 mil euro obtinut in 2008, pe fondul eficientizariioperatiunilor din companie si in ciuda scaderii veniturilor.

"Anul 2009 a fost unul prost pentru HP Romania. Compania apierdut anul trecut ce a castigat in 2008, dar activitatea a fostmai profitabila si, din acest motiv, n-am operat disponibilizari depersonal", a declarat Radu Enache, directorul general alcompaniei.

Filiala locala a Hewlett Packard a inregistrat in 2008 o cifrade afaceri de 224,3 milioane de lei (60,9 milioane euro), conformdatelor publicate de Ministerul Finantelor, cu 21% mai mari decatin 2007, in timp ce profitul net a coborat cu 27,5%, la 20 milioanelei (5,4 milioane euro). Enache a amintit ca HP Romania va angajapana la finele anului 600 de oameni la centrul Global eBusinessOperations (GeBOC) din Bucuresti, care are in prezent peste 2.000de salariati. Activitatea GeBOC este structurata in cinci divizii,respectiv Global Business Services, Imaging and Printing Group,Personal Systems Group, Technology Solutions Group si Finance.

SefulHP Romania a spus ca managementul companiei are ca obiectivatingerea unei cote de piata de 20% in acest an, de la 17% in2008.

"Un alt obiectiv urmarit este cresterea pe zona serviciilor IT,care ne va ajuta sa promovam mai bine echipamentele noastre", aspus Enache.

El a adaugat ca in intervalul noiembrie 2009 - ianuarie 2010compania a consemnat o crestere de doua cifre pe toatele segmentelede business.

"Daca nu intervine ceva spectaculos la nivel international cuimpact si in Romania, ne asteptam sa ne mentinem acest ritm decrestere pana la finele anului fiscal al HP, respectiv octombrie2010", a spus Enache, potrivit Mediafax.

Microsoft: Ultima luna de scadere agresiva a fostseptembrie 2009

Cresterea sectorului IT din Romania va fi de zece ori mai marein 2010 decat cea a Produsului Intern Brut (PIB), estimat in jurula 1%, a declarat directorul general al Microsoft Romania CalinTatomir. "Conform estimarilor noastre, daca avansul PIB-uluiRomaniei va fi de 1%, atunci cresterea sectorului local de IT va fide 10%", a spus Tatomir. El a adaugat ca filiala locala aMicrosoft, cel mai mare producator de software din lume, ainregistrat in decembrie 2009, comparativ cu luna similara din2008, prima crestere anuala si a afirmat ca "doreste o crestereagresiva" pana la finele lunii iunie, cand se incheie anul fiscalal companiei americane.

"In lunile iulie, august si septembrie, Microsoft Romania ascazut puternic, iar in decembrie am intrat pe plus. Ne dorim ocrestere agresiva in a doua parte a anului fiscal al Microsoft(ianuarie - iunie 2010) si cred ca vom incheia peste mediacresterii pe care o va inregistra compania americana in aceastazona a Europei", a spus Tatomir.

Seful Microsoft Romania a mai spus ca anticipeaza ca licenteleWindows 7 vor avea o cota de piata de 18-19% la finele lunii iunie2010. "Sunt optimist si ma bazez pe faptul ca numarul de licenteWindows 7 vandute in prima saptamana de la lansare l-a depasit pecel al licentelor Windows Vista comercializate in primul an de laaparitie", a spus seful Microsoft Romania. Windows 7 a fost lansatin octombrie 2009.

HP si Microsoft au relansat ieri un program prin care cele douacompanii vin cu un portofoliu comun de solutii IT caree potentialiiclienti din sectorul public si corporate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO