Business Hi-Tech

Huawei atacă piaţa dispozitivelor wearable cu un nou smartwatch - Huawei Watch GT. Ce primiţi pentru 199 de euro

Huawei atacă piaţa dispozitivelor wearable cu un nou...

Autor: Ştefan Stan

16.10.2018, 19:55 461
Huawei a lansat marţi la Londra un nou model de ceas inteligent, Huawei Watch GT, un smartwatch care pariază pe aplicaţii de fitness şi health, urmând trendul pe care a mers si Apple cu noul Series 4. 
 
Watch GT va fi disponibil în două variante: clasic şi sport. Surprinzător, noul smartwatch nu foloseşte sistemul de operare Wear OS, sistemul de operare preferat în general de producătorii de ceasuri inteligente, ci a dezvoltat propriul sistem de operare. O mişcare asemănătoare a fost făcută de Samsung, care a renunţat pentru cel mai recent smartwatch - Galaxy Watch - la Android Wear şi a folosit un software dezvoltat ”in-house”.
 
Noul smartwatch va o funcţie de tracking în timp real a bătăilor inimii. Huawei promite că noile sisteme de Inteligenţă Artificiale vor oferi utilizatorilor un tracking mult mai exact pentru bătăile inimii. Noul smartwatch este bazat pe o arhitectură dual-chip, cu un cip folosit pentru taskuri care necesită un consum scăzut de energie, cât timp utilizatorul este sedentar, iar al doilea este gândit pentru taskuri dinamice. Huawei pretinde astfel o autonomie a bateriei de două săptămâni pentru o folosire normală, sau, în cazul în care se foloseşte intensiv GPS-ul, o autonomie de maximum 22 de ore. Autonomia de 14 zile este mult peste cea de o zi pretinsă de Apple Watch sau de cele 10 zile promise de device-urile Garmin. 
 
Preţul noului smartwatch va porni de la 199 euro pentru modeluls port şi 249 pentru modelul Clasic. Pe lângă smartwatch, Huawei a mai lansat şi o brăţară inteligentă de fitness. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO