Business Hi-Tech

IBM se uită după noi achiziţii în software

IBM se uită după noi achiziţii în software

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

05.10.2011, 00:02 523

Compania americană International Business Machines Corp. (IBM), cel mai mare furnizor de servicii IT din lume, are în plan noi achiziţii care să accelereze creşterea businessului său software care acum a ajuns la venituri anuale de 22,5 mld. dolari, a declarat vicepreşedintele companiei Steve Mills (foto, stânga) într-un interviu pentru Bloomberg. IBM ar putea cheltui pe achiziţii o sumă între 100 şi 300 de milioane de dolari.

Sam Palmisano, directorul executiv al IBM, a declarat că vrea să obţină venituri de încă 20 de miliarde de dolari până în anul 2015 pentru divizia sa de software. Firma americană vrea să dubleze sau chiar să tripleze rata de creştere la companiile pe care le achiziţionează şi ţinteşte companii care să poată contribui la profitul IBM într-un orizont de doi sau trei ani, a declarat Mills.

"Toate condiţiile trebuie să fie îndeplinite" pentru achiziţie, a spus Mills. IBM a avut anul trecut vânzări de 100 mld. dolari, iar divizia de software a avut o marjă a profitului brut de 86,9 la sută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO