Business Hi-Tech

In 3 ani europenii vor avea sute de posturi TV HD

11.03.2010, 23:03 40

Numarul posturilor de televiziune HD din Europa se va triplapana in 2013, scrie presa internationala, care citeaza companiasuedeza SES Sirius, unul dintre cei mai mari furnizori de serviciide comunicatii prin satelit.

Thomas Wrede, vicepresedinte in cadrul companiei, a declarat cade la cele 280 de canale TV in format HD care exista in prezent inEuropa se va ajunge la 600 in urmatorii trei ani. Satelitiicompaniei transmit in prezent 112 canale in format High Definition(HD) si alte 20 de astfel de canale sunt asteptate in urmatoarelesaptamani.

Wrede a adaugat ca nu toti operatorii considera ca e usor saemita HD.

"Daca va uitati la modelele de business, veti observa ca estemai usor pentru posturile publice, dar pentru cele comercialedifuzarea in format HD inseamna costuri in plus", a mai spus Wrede.El a mai spus ca a avut loc o crestere a numarului abonatilorcapabili sa primeasca imagini HD la rezolutii de 1080 pixeli, ceeace reprezinta o cincime din cele 125 de milioane de receivere HD dela nivelul Europei. 97% dintre televizoarele vandute in Europa suntcompatibile cu formatul HD-ready. In Romania, UPC are peste 7.000de abonati pentru cele 8 canale in format HD pe care le pune ladispozitie. UPC, numarul doi pe piata locala de cablu TV, esteoperatorul cu cea mai larga oferta de programe TV pentru platformadigitala. Luna trecuta, compania a lansat doua noi canale TV informat High Definition: Sport.ro si National Geographic.

Romtelecom face in prezent teste comerciale cu televiziunea HDsi ofera pana la finele lunii martie gratuit serviciul pentruclientii care se aboneaza la platforma IPTV. Si RCS&RDS faceteste pentru lansarea televiziunii HD insa compania nu a anuntatpana acum date oficiale despre acest demers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO