Business Hi-Tech

Încă o companie chineză atacă piaţa de smartphone-uri din România

C5 Max - 899 lei

Autor: Ioana Nita

24.08.2016, 12:56 1880

TP-Link, unul dintre cei mai mari producători de echipamente de reţelistică la nivel mondial, îşi extinde portofoliul de produse atacând o nouă piaţa – cea a telefoanelor mobile inteligente. Compania chineză a lansat ieri pe plan local prima gamă de smartphone-uri, numită de Neffos, telefoanele urmând să fie disponibile în toate lanţurile mari de retail începând cu al patrulea trimestru.

”După 20 de ani de prezenţă exclusivă în domeniul networking, din care cinci în poziţie de lider la nivel global, venim pe piaţă cu o nouă strategie care pune în prim plan dispozitivele smart pentru a răspunde mult mai bine cerinţelor clienţilor noştri şi stilului lor de viaţă conectat”, a spus Hermes Song, director general TP-Link România.

Gama Neffos cuprinde trei modele de smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Android - C5 Max (vârful de gamă), C5 şi C5L.

Modelul de top, Neffos C5 Max, are ecran IPS Full HD (1080p) de 5,5 inchi şi rulează un procesor MediaTek MT6753 octa-core pe 64 de biţi, tactat la 1,3GHz. Are o memorie RAM de 2GB, capacitate de stocare de 16GB şi slot microSD pentru card de până la 32GB. C5 Max are o cameră principală de 13MP şi o cameră frontală de 5MP.

Modelul mid-range, Neffos C5, are un ecran IPS HD (1280p) de 5 inchi, rulează un procesor MediaTek MT6735 quad-core tactat la 1,3GHz, are 2GB de RAM şi o capacitate de stocare de 16GB, ce poate fi extinsă cu până la 32GB cu ajutorul unui card microSD. Camera principală are 8MP, cu mod inteligent şi 30 de filtre, precum şi blitz dual-LED, iar camera secundară are 5MP.

Modelul entry Neffos C5L are un ecran de 4,5 inchi, rezoluţie FWVGA (854x480p), procesor Snapdragon 210 quad-core tactat la 1.1GHz, 1GB RAM şi 8GB capacitate de stocare, ce poate fi extinsă cu până la 32GB cu ajutorul unui card microSD. Acest model este dotat cu o camera principală de 8MP, o cameră frontală de 2MP, oferă conectivitate LTE 4G şi o baterie de 2000 mAh.

Preţurile celor trei modele variază între 400 de lei şi 900 de lei, TP-Link atacând astfel segmentul entry şi mid level al pieţei de smartphone-uri, care generează în prezent cele mai mari volume de vânzări.

Anul trecut în România s-au vândut 3,6 milioane de smartphone-uri în valoare de circa 600 milioane euro, cei mai mari jucători fiind producătorii de top Samsung şi Apple, urmate de chinezii de la Huawei şi de brandul autohton Allview. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO