Business Hi-Tech

Încă un miliardar din online la nici 30 de ani

David Karp, 26 de ani. Foto: AFP

David Karp, 26 de ani. Foto: AFP

Autor: Anca Dumitrescu

20.05.2013, 21:37 725

Yahoo! va prelua Tumblr, serviciu care găzduieşte 108 milioane de bloguri, pentru 1,1 mld. dolari, directorul general Marissa Mayer încercând să atragă mai mulţi utilizatori şi contracte de publicitate, relatează Bloomberg. 

Tumblr, cu sediul central în New York, va continua să găzduiască cele peste 108 milioane de bloguri, iar directorul general fondator al companiei David Karp, în vârstă de 26 de ani, va răspunde în continuare de site, potrivit Yahoo! .

Marissa Mayer mizează pe faptul că Tumblr va contribui la creşterea atractivităţii Yahoo! pe piaţa publi­cităţii online, pe care concurează cu Google şi Facebook.

Preţul care va fi plătit, de aproximativ o cincime din numerarul de 5,4 mili­arde de dolari de care dispune Yahoo!, scoate în evidenţă importanţa dată de Mayer planului de relansare a companiei, consideră Zachary Reiss-Davis, analist la Forrester Research.

„Este o mişcare agre­sivă. Ei spun unde este viitorul grup de oameni care vor petrece multe ore pe săptămână pe proprietăţile Yahoo!? Este un pariu mare că aceştia vor fi utilizatorii Tumblr“, a spus Reiss-Davis într-un interviu.

Tranzacţia urmează să fie finalizată în a doua jumătate a lui 2013, potrivit Yahoo!.

Fondată de David Karp în 2007, Tumblr a ajuns la peste 13 miliarde de utilizatori în ultima lună. Site-ul oferă un serviciu gratuit pentru publicarea de bloguri pe web şi pe aparatele mobile, precum şi funcţii de partajare de fotografii şi conţinut pe reţelele sociale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO