Business Hi-Tech

„Industria IT şi, mai mult, economia sunt în transformare, avansează spre economia digitală, cu o explozie de device-uri“

„Industria IT şi, mai mult, economia sunt în...

Autor: Ioana Nita, Octavian Calei

07.11.2013, 00:07 363

Impactul serviciilor cloud, al apli­caţiilor SaaS (software as a service) şi al bazelor mari de date („big data“) pe piaţa locală de business sunt principalele teme de discuţie din cadrul Microsoft Summit 2013, eveniment la care au participat ieri peste 1.000 de persoane. 

Una dintre tendinţele actuale din industria IT este legată de infra­struc­tură, de trecerea de la utilizarea ser­verelor şi a maşinilor virtuale la folo­sirea serviciilor cloud. Se estimează că piaţa serviciilor cloud la nivel global va ajunge în 2015 la 108 mld. dolari, po­tri­vit unui studiu citat de Michal Go­lebiewski, director de mar­keting şi ope­raţiuni în cadrul Microsoft Ro­mânia.

În ceea ce priveşte aplicaţiile folosite în mediul de business, acestea nu mai sunt instalate direct pe calcu­latorul utilizatorului, ci sunt utilizate aplicaţii SaaS, care sunt stocate în cloud. Aplicaţia Excel, care face parte din pachetul Office de la Microsoft, este una dintre cele mai utilizate aplicaţii de business, iar acum utilizatorii pot accesa aplicaţia fără a o avea instalată pe PC, prin pachetul Office 365.

Mobilitatea este o altă tendinţă actuală în industria IT, piaţa dispozi­tivelor mobile, precum smartphone-uri şi tablete, fiind într-o continuă creştere, în timp ce piaţa PC-urilor este saturată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO