Business Hi-Tech

InfoWorld a facut 10 mil. euro in semestrul I

21.09.2007, 17:19 106

Un consortiu international european, reprezentat in Romania de companiile InfoWorld, Alcatel-Lucent si alti parteneri, urmareste sa promoveze si sa vanda in Romania software medical, operatiune ce urmareste atragerea de fonduri europene structurale de pana la 2 mil. euro.
Proiectul paneuropean de telemedicina Health Optium reuneste Italia, Spania, Danemarca, Suedia, Romania si urmareste sa ofere servicii de asistenta medicala virtuala de specialitate.
Cristina Racoceanu, directorul de marketing si dezvoltare al InfoWorld, a precizat ca Uniunea Europeana a alocat pentru acest proiect peste 20 mil. euro, dintre care o parte semnificativa (73%) va fi suportata direct de catre organizatiile implicate. Pentru Romania, care a fost cooptata ulterior in acest proiect, vor fi disponibile circa 2 mil. euro, dintre care 27% (peste 500.000 de euro) vor proveni din partea UE.
InfoWorld va asigura solutiile informatice necesare proiectului, care vor asigura transmisia in timp real a datelor intre spitale. Cele doua aplicatii sunt Hospital Manager Suite, solutie de tip ERP (enterprise resource planning), care acopera activitatile clinice, economice si administrative ale unui spital, si IQPACS, un sistem de arhivare si transmisie a imaginilor radiologice. Aplicatiile software sunt dezvoltate in Romania de catre InfoWorld, iar Alcatel-Lucent va asigura echipamentele telecom.
Extinderea ulterioara a proiectului presupune cooptarea si altor spitale din Romania, in care InfoWorld are deja implementate solutii informatice, a mai spus Racoceanu. InfoWorld a implementat software la peste 72 de spitale publice si private din Romania, detinand, conform propriei estimari, o cota de 32% pe piata de solutii IT pentru spitalele de pe piata locala. Conform oficialilor InfoWorld, 35% din spitalele din Romania nu utilizeaza o solutie IT de gestiune a activitatii.
Potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor, InfoWorld a inregistrat anul trecut un profit de aproximativ 73.000 de euro la o cifra de afaceri de 3,1 mil .euro. Racoceanu a declarat ca nivelul afacerilor in prima jumatate a anului curent a depasit 10 mil. euro. Compania, care are birouri in Bucuresti, Iasi si Cluj, are 210 angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO