Business Hi-Tech

Integratorul IT Romsys a avut afaceri de 9,5 mil. lei şi pierderi de 2,3 mil. lei în trimestrul II

Integratorul IT Romsys a avut afaceri de 9,5 mil. lei şi...

Autor: Adrian Seceleanu

21.09.2016, 00:04 380
Romsys, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de soluţii IT, deţinut de New Frontier Holding din Austria, a înregistrat în al doilea trimestru din acest an o cifră de afaceri de 9,5 mil. lei şi o pierdere de 2,3 mil. lei, conform datelor publicate de A­gen­ţia de Insolvenţă SPRL, adminis­tratorul judi­ciar al companiei.

Compania, care a intrat în insolvenţă în acest an, a semnat în iunie 14 con­tracte noi cu o valoare de 126.000 de euro. Adminis­tratorul Romsys men­ţionează că numărul „nu foarte mare” de contracte noi a fost determinat, printre altele, de noua legislaţie privind achiziţiile publice, dar şi de „contextul economic şi politic“. Conform documentului, „în 2016 fiind an electoral, proiectele din spaţiul pu­blic sunt blocate, deblocarea fiind posibilă după alegeri“.

Compania estimează, pe baza contrac­telor semnate până la finele lunii martie, că va factura aproape 7 milioane de euro în pe­rioada iulie - decembrie 2016, arată datele administratorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO