Business Hi-Tech

Intel, de la 10 la 380 de angajaţi în România în 3 ani

Adrian Cioroianu: Centrul de soft al Kno va rămâ­ne în Cluj, doar că va face parte din Intel. Foto Silviu Matei

Adrian Cioroianu: Centrul de soft al Kno va rămâ­ne în Cluj, doar că va face parte din Intel. Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Seceleanu

27.11.2013, 19:44 2418

Gigantul american Intel, cu afaceri de 52 mld. dolari în 2012, a ajuns la aproape 400 de angajaţi în România faţă de numai 10 oameni cu trei ani în urmă, după ce compania a achiziţionat la nivel internaţional dezvoltatorul de soft educaţional Kno, care avea un centru în Cluj.

„La finalul anului 2010 noi aveam 10 angajaţi în România. În momentul de faţă în total sunt 380 de angajaţi, am crescut de 38 de ori. Avem 10 angajaţi în vânzări şi marketing, 140 de oameni în centrul de dezvoltare de software de la Bucureşti şi 200 de colegi la Wind River în Galaţi, plus cei 35 de colegi noi de la compania Kno“, a declarat pentru ZF Adrian Cioroianu, Business Development Manager al Intel România.

Centrul de soft al Kno va rămâne în Cluj şi ar putea dezvolta conţinut educaţional şi în limba română, a adăugat Cioroianu. „Centrul va ră­mâ­ne în Cluj, doar că va face parte din Intel. Majoritatea titlurilor dez­vol­tate de Kno erau în limba engleză, pentru piaţa din Statele Unite. Acum că îi avem aici în România şi sunt colegii noştri, în perioada următoare vom începe să discutăm să vedem ce opor­tunităţi există să avem şi con­ţinut local (manuale digitale) în limba română“.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO