Business Hi-Tech

Intel vrea acces la frecventele radio si TV

10.08.2004, 00:00 12

Cel mai mare producator de cipuri la nivel ondial, Intel, a inceput tratativele cu autoritatile americane si companiile din domeniul media pentru a obtine acces la o parte din frecventele radio.
Intel spuen ca banda de frecventa de 700MHz, utilizata de operatiunile media (radio sau TV), constituie "zona de lux a frecventelor". In prezent, tehnologiile wireless utilizeaza benzi radio de pana la 5GHz. Frecventele radio mai joase pot transmite semnalul pe o distanta mai mare. O data cu fuziunea dintre emisiile prin cablu si satelit, o mare parte din spectrul de frecvente rezervate pentru domeniul media a ramas neutilizat. Noua tehnologie wireless numita WiMax sau wireless DSL, poate utiliza si aceste frecvente joase pentru a oferi access Internet utilizatorilor. Daca ii va fi refuzat accesul la frecventele joase, tehnologia WiMax va fi "de zece ori mai scumpa", precizeaza Maloney. "Politica spectrului de frecvente va fi foarte importanta in urmatorii cinci ani. Sunt miliarde de dolari in aceasta afacere", spune el. In prezent, Intel trateaza cu legiuitorii media din Bruxelles, Statele Unite si Beijing, pentru a capata din frecventele joase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO