Business Hi-Tech

Internetul se vinde mai bine la pachet cu PC-uri

18.03.2008, 20:25 19

Orange si Romtelecom, doi dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de servicii de acces la internet, au anuntat in acest an planuri de a extinde ofertele prin care furnizeaza servicii web la pachet cu PC-uri, motivand aceasta decizie prin vanzarile peste asteptari pentru aceste pachete.
Cel mai recent anunt vine din partea Orange, care va extinde in perioada urmatoare ofertele de acest tip.
"Ofertele care au combinat solutii Orange de acces web la internet si laptop-uri Apple sau Dell au prins foarte bine pe piata, astfel incat vom extinde acest gen de colaborari si cu alti producatori de PC-uri", a declarat pentru ZF Ciprian Raglean, directorul Diviziei de Business de la Orange. El spune ca unul din motivele pentru care vanzarile au crescut este pretul redus al echipamentelor. "Pretul laptop-urilor din oferta Orange este cu 10 pana la 30% mai mic decat cel de pe piata", a adaugat Raglean, fara a oferi detalii despre volumul vanzarilor.
Orange a lansat recent un nou abonament de acces mobil la internet, de 10 euro pe luna, si a redus tarifele pentru traficul de date realizat in mod suplimentar fata de cel inclus in abonamente. Orange a majorat si limita de trafic inclusa in planurile tarifare.
Dupa ce a vandut anul trecut peste 25.000 de PC-uri in cadrul unei oferte care "impacheta" calculatoare desktop sau portabile cu servicii de acces la internet, Romtelecom a lansat la inceputul acestei luni o oferta destinata companiilor. Oferta destinata companiilor combina servicii de acces la internet, posibilitatea de a achizitiona in rate sau cu plata integrala PC-uri desktop sau portabile marca Fujitsu Siemens Computers, la care se adauga si servicii de asistenta tehnica.
RCS&RDS a derulat anterior campanii prin care furniza PC-uri impreuna cu serviciul de acces la internet, insa acestea nu au fost desfasurate pe plan national.
Vodafone, care a lansat unul din cele mai ieftine abonamente la internet mobil de pe piata (9 euro pe luna), nu desfasoara in prezent campanii prin care comercializeaza PC-uri cu servicii de acces la web. Vodafone ofera acces mobil la web la viteze de pana la 3,6 Mbps in 232 de localitati, din care 58 de orase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO