Business Hi-Tech

Intrarom si-a redus la jumatate tinta de afaceri din cauza lipsei proiectelor publice si a resurselor umane

Intrarom si-a redus la jumatate tinta de afaceri din cauza lipsei proiectelor publice si a resurselor umane

Intrarom intentioneaza sa angajeze minimum 50 de tehnicieni radio

18.10.2007, 20:51 194

Intrarom, unul dintre principalii furnizori de produse si solutii IT&C din Romania, a inregistrat o cifra de afaceri de 34,7 mil. euro in prima jumatate a acestui an si isi propune atingerea unui nivel de circa 70 mil. euro pana la sfarsitul acestui an, fata de 63,4 mil. euro raportate pentru 2006.
La inceputul anului, Intrarom, divizie a producatorului elen de echipamente de telecomunicatii Intracom, si-a propus atingerea unei cifre de afaceri de 150 mil. euro, obiectiv nerealizabil din cauza evolutiei nefavorabile a unor proiecte si a lipsei resurselor umane, a declarat pentru ZF Nikolaus Doukakis, directorul executiv al Intrarom.
"Proiectele din sectorul public nu au evoluat cum ne-am asteptat, iar alte proiecte din domeniul privat sunt inca nefinalizate. Nu au fost pierdute contracte, dar acestea inca sunt in curs de implementare", a spus Doukakis.
In luna iunie a acestui an, firmele TotalSoft, Intrarom si Ascenta (Softwin) au anuntat crearea unui consortiu ce urmareste implementarea solutiilor IT in institutii din administratia publica din Romania, proiect ce urmareste atragerea unor fonduri structurale de 336 mil. euro din partea Uniunii Europene. "Desi turneul de promovare a proiectului a ajuns la jumatatea perioadei de timp alocate, nu s-a concretizat inca niciun contract", a precizat Doukakis.
El a adaugat ca al doilea motiv pentru revizuirea in scadere a obiectivului propus initial ar fi problemele legate de forta de munca de pe piata locala.
"Resursele umane sunt greu de gasit. De circa sase luni cautam oameni specializati pe domeniul tehnic, ingineri, insa nu am reusit sa gasim suficienti", a mai spus directorul companiei. Potrivit site-urilor ejobs.ro si bestjobs.ro, Intrarom intentioneaza sa angajeze 40 de persoane, cautand in special ingineri. "Cautam minimum 50 de oameni cu specializarea tehnica in domeniul radio, dar si pe diverse domenii digitale", a mai spus el. Compania, infiintata in 1993, are in prezent aproximativ 600 de angajati. Potrivit oficialilor companiei, Intrarom dispune de o suprafata industriala totala de 33.000 de metri patrati, in care se regasesc doua cladiri destinate productiei, doua cladiri de birouri, precum si doua magazii.
La inceputul acestui an, Intrarom a preluat integral procesul de productie al companiei elene Intracom. Producatorul elen, care transferase deja 50% din operatiunile de productie catre Romania, luase in calcul si Bulgaria sau Ucraina, tari in care firma este de asemenea prezenta.
"Nu am putut gestiona eficient aceasta sarcina deoarece nu dispunem de resursele umane necesare. Salariile sunt de asemenea o problema, pentru ca inregistreaza cresteri rapide, ceea ce ar putea determina o depasire cu 15-20% a cheltuielilor prevazute initial", a adaugat Doukakis.
Cei mai importanti clienti cu care colaboreaza in prezent Intrarom sunt CFR (Caile Ferate Romane) si Ministerul Economiei si Finantelor. Potrivit oficialilor companiei, printre clientii din afara Romaniei se numara corporatii si operatori de telefonie de pe pietele pe care activeaza Intracom. Pe segmentul de echipamente radio, compania exporta produse in Siria si Canada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO