Business Hi-Tech

iPhone 4S, întâmpinat joi-noapte de sute de fani în magazinele Vodafone şi Orange

Magazinul Orange din Băneasa Shopping City

Autor: Adrian Seceleanu, Bogdan Alecu

14.11.2011, 00:03 1037

Câteva sute de oameni au participat joi noapte la evenimentele de lansare a iPhone 4S, cel mai recent smartphone al Apple, organizate de Orange (în Bucureşti) şi Vodafone (în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară), iar o parte dintre ei au şi achiziţionat gadgetul.

Peste 200 de persoane au participat la evenimentul de lansare de către Orange al celui mai recent smartphone iPhone4S, de liderul pieţei locale de telefonie mobilă. Orange a înregistrase câteva sute de precomenzi, iar în seara de joi peste 50 de persoane anunţaseră că vor veni la magazinul Orange din Băneasa Shopping City pentru a fi primii utilizatori ai companiei care intră în posesia celui mai recent gadget Apple, a precizat Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange.

Peste 200 de persoane au fost prezente şi în faţa magazinului Vodafone din mall-ul Plaza România din Bucureşti pentru lansarea iPhone 4S. "Este cel mai aşteptat telefon din ultimii ani. Este greu e estimat acum câte mii de telefoane vom vinde dar estimez că vom urma acelaşi trend ca şi în celelalte ţări unde a fost lansat şi va înregistra vânzări mai mari decât ale predecesorului său", a declarat Mihai Ghyka, directorul comercial al Vodafone România.

Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, nu a organizat un eveniment special dedicat iPhone 4S, dar a pus în vânzare telefonul începând de vineri.

Orange vinde iPhone 4S la preţuri care variază între 179 şi 750 de euro, în funcţie de abonament şi capacitatea de stocare a mobilului. Cu un abonament de 29 de euro pe lună, preţul unui iPhone 4S cu memorie de 16 GB este la Orange de 229 de euro.

Orange a expus începând cu ora 22,00 mai multe iPhone 4S, câteva sute de persoane folosindu-se de această ocazie pentru a testa telefonul şi pentru a pune întrebări experţilor companiei în legătură cu noul model iPhone. La ora 23,30 Orange a început şi livrările prin intermediul magazinului din Băneasa Shopping City, pentru cei peste 50 de clienţi care îşi anunţaseră de a ridica telefonul în acea seară din magazin.

Peste 200 de persoane au fost prezente şi în faţa magazinului Vodafone din mall-ul Plaza România cu ocazia lansării noului iPhone 4S, cel mai nou terminal al companiei Apple. În seara lansării la aproape o oră de la prezentarea telefonului, deja compania livra către clienţi primele terminale. La eveniment au mai fost prezente vedete precum Andreea Raicu, Anda Adam şi Cabral. Vodafone a organizat evenimente de lansare şi în alte oraşe din ţară şi a deschis la miezul nopţii şi alte magazine din Bucureşti, de unde clienţii au putut achiziţiona iPhone 4S.

"Este cel mai aşteptat telefon din ultimii ani. Este greu e estimat acum câte mii de telefoane vom vinde dar estimez că vom urma acelaşi trend ca şi în celelalte ţări unde a fost lansat şi va înregistra vânzări mai mari decât ale predecesorului său. Dispariţia lui Steve Jobs face ca acest produs să fie unul cu o încărcătură specială", a declarat Mihai Ghyka, directorul comercial al Vodafone România.

Telefoanele de tip iPhone determină automat o utilizare mai intensă a serviciilor oferite de operator şi implicit venituri mai mari pentru compania telefonică.

Compania a expus mai multe telefoane iPhone 4S în cadrul centrului din Plaza România, care dispuneau de mai multe aplicaţii instalate ce puteau fi testate de către vizitatori precum jocurile Real Racing 2 sau Infinity Blade, care oferă o grafică similară celor pentru PC.

Potrivit oficialilor Vodafone, aproximativ 1% din terminalele înscrise în reţea sunt telefoane Apple iPhone, procent care va creşte odată cu lansarea noului iPhone 4S. Vodafone are peste 8 milioane de clienţi în România.

"Estimările noastre sunt că avem puţin peste 5% terminale de tip smartphone în reţeaua Vodafone, în timp ce numărul telefoanelor care pot accesa internetul este mult mai mare. Terminalele iPhone reprezintă sub 1% din total. În prezent mai puţin de jumătate dintre telefoanele vândute cu abonamente la Vodafone sunt smartphoneuri, cele mai multe fiind «feature phones» (telefoane fără sistem de operare Ð n.red.)", a declarat Mihai Ghyka.

În noaptea dintre 10 şi 11 noiembrie patru magazine Vodafone din Capitală alături de altele din Braşov, Buzău, Cluj-Naopca, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Piteşti şi Timişoara au pus în vânzare noul terminal.

În reţeaua Vodafone noul iPhone 4S în versiunea de 16 Gb va putea fi achiziţionat gratis împreună cu un abonament cu un tarif lunar de 80 de euro. Împreună cu abonamentul iPhone 19 (19 euro lunar, care include 150 de minute naţionale, 1.000 în reţeaua Vodafone, tot atâtea SMS-uri, 500 MB trafic de date) un iPhone 4S 16 Gb poate fi achiziţionat cu 399 de euro.

Un terminal iPhone 4S de 16 GB poate fi achiziţionat la preţul de 199 de euro şi împreună cu un abonament pe un an la Ziarul Financiar pe un an şi un abonament la Vodafone pe doi ani cu un tarif de 39 de euro pe lună. Abonamentul include 300 de minute şi SMS-uri către reţele naţionale, 2.000 de minute şi SMS-uri în reţeaua Vodafone, 200 de mesaje multimedia (MMS) către reţele naţionale şi 1 GB de trafic de date pe mobil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO