Business Hi-Tech

iPhone 5S şi 5C, “un coşmar logistic” pentru operatorii de telefonie mobilă din România

iPhone 5S şi 5C, “un coşmar logistic” pentru...

Autor: Adrian Seceleanu

19.10.2013, 16:21 3990

Compania americană Apple va lansa pe 25 octombrie în România prin intermediul operatorilor Cosmote, Orange şi Vodafone noua sa generaţie de iPhone, compusă pentru prima oară în istorie din mai multe modele fiecare disponibile în culori diferite.

Dacă din 2007 încoace Apple le-a făcut  viaţa uşoară operatorilor de telefonie mobilă lansând câte un singur tip de smartphone pe an, acum compania americană a făcut o surpriză companiilor de telecomunicaţii: un iPhone 5C disponibil în cinci culori şi cu 16 sau 32 GB de stocare şi un iPhone 5S disponibil în trei culori şi cu trei capacităţi de stocare diferite - 16, 32 sau 64 GB.

„Este un coşmar logistic“, a spus pentru ZF un manager al uneia din companiile de telefonie mobilă care vor avea în ofertă noile iPhone. „Dintr-o dată, doar pentru iPhone 5S avem 9 repere. Nici nu vreau să mă gândesc la iPhone 5C. Cinci culori, două capacităţi de stocare... În câte magazine vom putea expune toate modelele?“, s-a întrebat el. Numărul mai mare de iPhone-uri va pune presiune şi pe costurile operatorilor locali de telefonie mobile în condiţiile în care va fi nevoie nu doar de mai multe terminale expuse (opt - dacă 5C şi 5S vor fi afişate toate culorile), ci şi de un nou spaţiu, mai mare, în care acestea să fie expuse. În plus sunt şi pliantele şi toate celelalte materiale adiacente.

iPhone 5S şi 5C, cele mai noi smartphone-uri de la Apple, vor fi lansate în România simultan de operatorii de telefonie mobilă Cosmote, Orange şi Vodafone pe data de 25 octombrie, potrivit unui anunţ al Apple, confirmat ulterior de companiile de comunicaţii.

iPhone 5C - noul model de smartphone Apple aşa-zis low-cost -, va costa în România aproximativ cât costă în prezent iPhone 5, în timp ce vârful de gamă iPhone 5S va avea preţuri mai mari, cel mai probabil de la 3.000 de lei în sus.

Citiţi mai multe despre piaţa iPhone-urilor din România pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO