Business Hi-Tech

iPhone 5S şi iPhone 6 au fost proiectate sub supravegherea lui Steve Jobs

iPhone 5S şi iPhone 6 au fost proiectate sub...

Autor: Octavian Calei

06.04.2013, 09:05 3264

Următoarele două versiuni ale popularului smartphone de la Apple au fost pregătite de Steve Jobs cu mult înainte de preluarea conducerii companiei de către Tim Cook, scrie Mashable.

George Gascon, avocat al districtului San Francisco, susţine că iPhone 5S şi iPhone 6 au fost proiectate sub conducerea lui Steve Jobs. El spune că a aflat acest lucru de la Michael Foulkes, reprezentant al Apple pe problemele juridice, cu care s-a întâlnit săptămâna trecută.

Gascon s-a întâlnit cu reprezentantul Apple pentru a încerca să convingă compania să implementeze o tehnologie care ar dezactiva un iPhone sau un iPad în caz de furt, făcând dispozitivul nefolositor pentru hoţi. Procurorii sunt de părere că o astfel de tehnologie ar putea descuraja furtul de dispozitive Apple.

Anul trecut în San Francisco, peste jumătate din cazurile de furturi au fost legate de un iPhone.

Avocatul a aflat în timpul discuţiei cu reprezentanţii Apple că următoarele două modele de iPhone îl preced pe Tim Cook, ceea ce înseamnă că tehnologia propusă de autorităţi nu poate fi inclusă prea curând.

Apple oferă posibilitatea încuierii unui iPhone furat şi ştergerii datelor pentru a proteja victimele. Compania nu are deocamdată posibilitatea de a dezactiva permanent un dispozitiv furat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO