Business Hi-Tech

iQuest are un target de 4,5 mil. euro

29.09.2006, 20:26 13

Conducerea companiei romano-germane de software outsourcing si consultanta iQuest Technologies a anuntat ca strategie de dezvoltare pentru anul viitor lansarea serviciilor si pe piata romaneasca.
Pana in prezent, principalele piete vizate au fost Germania, Marea Britanie si Elvetia. Compania nu a dorit sa numeasca, deocamdata, potentialii clienti din Romania, dar au precizat ca firma opteaza pentru colaborari pe termen lung.
"Nu suntem interesati de proiectele pe termen scurt, principalul lor dezavantaj fiind faptul ca intr-o perioada scurta nu reusesti sa cunosti suficient de bine un client. In acest moment toti colaboratorii nostri fac parte din portofoliul nostru de clienti de cativa ani si intentionam sa continuam aceasta strategie si pe piata romaneasca", a declarat pentru ZF Transilvania Cornelius Brody, director general si presedinte al iQuest Technologies.
iQuest este partener Oracle si partener certificat Microsoft. Printre clientii iQuest se afla companii din Germania, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Franta, cum ar fi Cora, Hewlett-Packard, Lloyd's of London, Pinnacle Systems, Hungarian Post sau Virgin Atlantic.
Conducerea companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 4,5 mil. euro, valoarea reprezentand o crestere de 40% fata de anul trecut. "Cresterea de anul acesta are la baza dezvoltarea colaborarilor cu principalii nostri clienti. Pe de alta parte avem deja o experienta de business in spate care ne ajuta sa demaram noi colaborari. In prezent, principala noastra concurenta vine din tarile asiatice, de aceea ar fi foarte bine daca firmele din Romania ar colabora si nu s-ar trata ca si concurenta", a mai declarat Cornelius Brody. Pe primul semestru compania a inregistrat o crestere de 40% a indicatorilor financiari, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
iQuest Technologies a fost infiintata in anul 1997 ca o companie romano-germana, membra a grupului european iQuest, specializat in dezvoltarea de aplicatii software, cu sediul central in Germania.
Grupul german detine in prezent, doua centre de dezvoltare in Romania, la Cluj si Brasov, toata activitatea de programare desfasurandu-se aici. La nivel global, iQuest are centre deschise in Germania, Franta, Suedia si Ungaria si are peste 150 de angajati. Produsele si serviciile iQuest vizeaza domenii ca telecomunicatiile, media, tehnologia informatiei, comertul, productia, serviciile bancare si postale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO