Business Hi-Tech

K Tech-Ultra Pro: profit de 0,7 mil. $ in T1

23.05.2007, 18:17 12

K Tech-Ultra Pro, proprietarul retelei de magazine Ultra Pro Computers, a obtinut in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 23,6 milioane de dolari (circa 17,5 mil. euro), in crestere cu 20% comparativ cu perioada similara a anului anterior, a anuntat luni grupul IT. Profitul companiei a fost de aproximativ 700.000 de dolari (520.000 euro), potrivit oficialilor companiei K Tech-Ultra Pro.
In primul trimestru al anului trecut compania facuse un profit de 450.000 $ (350.000 de euro), la o cifra de afaceri de 19,7 milioane de dolari (15,3 mil. euro).
Grupul a avut in perioada ianuarie-martie a acestui an o cota de piata de 12,1% ca numar total de unitati desktop asamblate si vandute sub brandul propriu Ultra, mentinandu-si astfel pozitia de lider pe piata IT&C, afirma compania, care citeaza date ale firmei de cercetare de piata IDC. Din punctul de vedere al numarului total de unitati vandute (desktop-uri, laptop-uri, servere), K Tech - Ultra PRO a avut o cota de piata de 8,8%, se precizeaza in comunicat.
Compania IDC nu a comunicat deocamdata oficial datele privind piata locala de PC-uri din T1. Anul trecut pe piata locala s-au vandut aproximativ 640.000 de PC-uri (desktop-uri, laptop-uri, servere), singurul segment in crestere fiind cel al laptop-urilor.
Pentru acest an, grupul si-a propus o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, peste ritmul pe care il estimeaza in cazul pietei totale, de 10-15%. Aceasta evolutie va fi influentata puternic si de lansarea Microsoft Windows Vista, potrivit companiei.
Compania prognozeaza ca ritmul de crestere al pietei PC-urilor va fi de peste 20%, din punctul de vedere al numarului de unitati vandute. Spre deosebire de spatiul european, unde serviciile IT detin cea mai mare pondere, in Romania piata de PC-uri este mai importanta, dar piata serviciilor va creste accentuat in viitor.
Componenta de vanzari online este estimata la 5% din cifra de afaceri.
Grupul a inregistrat anul trecut un profit de 1,5 milioane dolari, la o cifra de afaceri de 84,2 milioane dolari, in crestere cu 5%. K-Tech Ultra Pro este prezent atat pe segmentul de retail, cat si in cel de distributie IT&C.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO