Business Hi-Tech

Laura Bercan, Associate Director ICT Sustainalytics: Dacă o companie nu este pregătită pentru transformarea digitală este posibil să rămână în urmă

Laura Bercan, Associate Director ICT Sustainalytics:...

Autor: Bianca Dorobanţu

08.11.2016, 15:10 260

O  companie care nu este pregătită să se transforme din punct de vedere digital sau nu înţelege impactul pe care l-ar avea transformarea digitală asupra businessului sau, va fi depăşită şi va rămâne în urmă, a spus Laura Bercan, Associate Director ICT Sustainalytics în cadrul ediţiei speciale ZF Live de la Microsoft Summit 2016.

„Considerăm că dacă o companie nu este pregătită să se transforme digital sau nu înţelege impactul transformării digitale este posibil să rămână în urmă.”

În ce priveşte Sustainalytics, companie specia­li­za­tă în cercetare şi consultanţă în domeniul sustenabilităţii, cu sediul central în Amsterdam, Laura Bercan susţine că transformarea digitală a schimbat complet businessul companiei.

„Am reuşit să ne creştem numărul de clienţi fără să ne creştem numărul de anagajaţi. Am reuşit să creştem profitul companiei şi cifra de afaceri tocmai pentru că am trecut la folosirea platformei digitale în IT. Au crescut vânzările, productivitatea, angajaţii sunt din ce în ce mai fericiţi”.

Chiar dacă peste 50% din angajaţii companiei sunt în România, aceasta a nu are clienţi direcţi la noi în ţară, ci în America de Nord şi Europa de Vest. ”În România este greu să penetrăm această piaţă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO