Business Hi-Tech

LG intra in forta pe piata telefoanelor mobile

19.10.2005, 21:49 27

LG Electronics intra in forta pe piata romaneasca a telefoanelor mobile, prin lansarea, spre sfarsitul acestei luni, a nu mai putin de opt modele si prevede castigarea unei cote de piata de 5%.

"In anii urmatori, intentionam sa transformam telefoanele LG intr-un brand premium pe piata de profil din Romania", a declarat Han Khyu, presedintele LG Electronics Romania.

Cele opt modele acopera cam toate tintele de utilizatori, mai putin abonatii 3G.

LG Electronics Romania va deveni astfel un furnizor complet de terminale, de la produsele low pana la cele din categoria high-end, cu mentiunea ca focusul va fi pe produsele high-end.

Ca politica de distributie compania a anuntat ca va lucra direct cu retailerii mari GSM, printre care Altex/Media Galaxy, Flamingo, Avenir Telecom, Euro GSM, Dasimpex GSM, dar si cu operatorii de telefonie mobila.

Distribuitorul de electronice si electrocasnice LG Electronics Romania a realizat vanzari de 20 de milioane de euro in primul semestru din 2005, ceea ce da garantia atingerii tintei prevazute pentru intreg anul de 45 de milioane de euro, a declara recent directorul de vanzari Cristian Comanici.

Practic, compania a vandut in primele sase luni cat a incasat pe intreg anul 2004.

LG Romania se va axa in continuare pe clasa premium (produse destinate persoanelor cu venituri ridicate), intentionand sa devina, pana in 2008, principalul jucator pe piata de profil, cu o cota de 20%, conform presedintelui companiei Han Khyu. Filiala locala a companiei sud-coreene LG Electronics Romania a fost infiintata la inceputul anului trecut. Anterior, produsele LG erau distribuite prin intermediul firmei Romanel.

Firma sud-coreeana a realizat in 2004 vanzari la nivel mondial de 38 miliarde de dolari.

Romania este o piata cu potential pentru distribuitorii de telefoane mobile, doar unul din doi locuitori avand un astfel de echipament.

De asemenea, durata de folosire a unui telefon pana la achizitionarea altui model tinde sa scada. Vanzarile de telefoane mobile la nivel mondial vor depasi un miliard de unitati anual pana in 2009, aparatele devenind cel mai comun produs electronic de consum, cu peste 2,6 miliarde de utilizatori.

In 2009, vor fi vandute circa 1,04 miliarde de telefoane mobile, peste estimarea de 779 de milioane de unitati comercializate in 2005 si 674 de milioane de aparate cu un an in urma, conform institutului de cercetare Gartner.

Telefonul mobil a devenit astfel cel mai prolific bun de consum de pe planeta. victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO