Business Hi-Tech

Licitaţia de 700 mil. euro din telefonia mobilă, în stand-by. Guvernul nu a aprobat hotărârea privind tarifele minime

Licitaţia de 700 mil. euro din telefonia mobilă, în stand-by. Guvernul nu a aprobat hotărârea privind tarifele minime

Dan Nica (stânga), ministrul comunicaţiilor, şi Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM, sunt oamenii-cheie în licitaţia pentru atribuirea licenţelor telecom

Autor: Adrian Seceleanu

07.06.2012, 11:45 682

Guvernul României nu a adoptat în şedinţa de ieri hotărârea care aproba tarifele minime pentru vânzarea unor licenţe de telefonie mobilă până în anul 2029, iar în aceste condiţii licitaţia gestionată de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) nu poate demara.

Ministrul comunicaţiilor Dan Nica declarase marţi că hotărârea ar putea fi adoptată în şedinţa Guvernului din 6 iunie pentru ca astfel procesul să demareze.

"Sper ca miercuri în şedinţa de guvern să fie aprobate taxele pentru ca procesul să intre în linie dreaptă. Valorile minime ale tarifelor pentru blocurile de frecvenţă sunt aceleaşi cu cele propuse de ANCOM", afirmase Nica.

Hotărârea nu a apărut însă pe lista documentelor aflate pe ordinea de zi a şedinţei şi nu figurează nici pe lista documentelor adoptate de Executiv.

Reprezentanţii MCSI nu au oferit detalii privind data la care ar putea fi adoptată hotărârea sau motivele pentru care documentul nu a fost discutat în şedinţa de ieri.

ANCOM a anunţat, în prima parte a lunii martie, că preţurile de pornire pentru cele 56 de licenţe pentru comunicaţii mobile însumează 726,8 mil. euro şi variază între 800.000 şi 40 mil. euro, în funcţie de perioada de valabilitate, de 15 luni sau 15 ani.

Operatorii care vor câştiga licitaţia vor plăti întreaga sumă înainte de intrarea în vigoare a noilor licenţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO