Listarea Facebook

Facebook a depus dosarul de listare la bursa pentru 5 mld. dolari

 Facebook a depus dosarul de listare la bursa pentru 5 mld. dolari

Autor: Mediafax

02.02.2012, 09:28 264

Site-ul de Internet Facebook a depus miercuri dosarul de listare la Bursă, dezvăluind că intenţionează să pună pe piaţă titluri în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari, relatează AFP.

Site-ul cu 845 de milioane de utilizatori nu a raportat data prevăzută a tranzacţiei care se anunţă a fi cel mai important eveniment financiar al anului pentru pieţele bursiere, depăşind cu mult operaţiunea Google din 2004 (1.67 miliarde de dolari).

"Nu am construit servicii pentru a câştiga bani, am câştigat bani pentru a construi servicii mai bune", a declarat patronul fondator al Facebook, Mark Zuckerberg, într-o scrisoare adresată investitorilor care a însoţit dosarul.

La aproape opt ani de la lansarea site-ului într-o cameră de cămin a Universităţii Harvard, acesta revendică o cifră de afaceri anuală de 3,71 de miliarde de dolari pentru 2011, dublată într-un an. Câştigurile au fost de 668 milioane de dolari.

Facebook nu a indicat în dosarul înaintat autorităţilor bursiere numărul de acţiuni pe care intenţionează să le vândă sau preţul lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO