Business Hi-Tech

Liviu Dinu, Universitatea din Bucureşti: Studenţii cu care am lucrat sunt deja lideri la nivel mondial în inteligenţa artificială, bulgarii sau cehii nu sunt la nivelul nostru în cercetare

Liviu Dinu, Universitatea din Bucureşti: Studenţii cu...

Autor: Alex Ciutacu

28.06.2018, 19:20 1237

Comunitatea de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale colaborează cu companii precum Microsoft, BRD, Bitdefender, Orange şi UiPath pentru a face o punte între mediul universitar şi cel de business.

Tinerii înscrişi la programele de studiu pe domeniul inteligenţei artificiale din cadrul Facultăţii de Matematică a Universităţii din Bucureşti sunt căutaţi atât de cele mai mari companii de pe piaţa locală, cât şi de huburile de cercetare din lume, au declarat participanţii la cea de-a doua ediţie a conferinţei internaţionale dedicate descoperirilor recente din domeniul inteligenţei artificiale (RAAI), organizate de Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii din Bucureşti.

„Avem cam 50 de studenţi înscrişi la programe de master pe acest domeniu, iar la doctorat 70% dintre studenţi sunt pe acest domeniu. Ei sunt foarte buni, spre exemplu, avem o fată care lucrează la Facebook, un băiat care lucrează la Oracle şi chiar o fată care a venit din Italia de la Trieste să studieze aici. Alţi studenţi cu care am lucrat sunt deja lideri la nivel mondial fără exagerare. Cristian Dănescu, care e acum la Cornell University, spre exemplu, când scrie un articol ştiinţific apare imediat în publicaţii precum New York Times sau la CNN. Un alt exemplu este Vlad Nicolae, care s-a dus în America şi a terminat la Cornell în trei ani, iar asta e neobişnuit când lumea se duce şi stă câte şapte ani să termine acolo. (...) În fiecare an la toate marile conferinţe internaţionale noi avem 2-3 lucrări acceptate. Nu avem nici cea mai mică îndoială că stăm cel mai bine din regiune. Bulgarii, cehii, polonezii, nu sunt la nivelul acesta”, a declarat Liviu Dinu, profesor în cadrul Facultăţii de Matematică al Universităţii din Bucureşti. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO