Business Hi-Tech

Liviu Nistoran, omul care se ia la trântă cu Steve Jobs

Liviu Nistoran, omul care se ia la trântă cu Steve Jobs

Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Seceleanu

26.07.2011, 00:06 1862

Piaţa locală de tablete PC este încă într-o perioadă incipientăde dezvoltare astfel că firmele româneşti au oportunitatea de aacapara cotă de piaţă în lupta cu giganţi internaţionali ca Applesau Samsung, spune Liviu Nistoran, preşedinte şi proprietar alTelevoice, companie care a lansat pe piaţă o nouă tabletă, EvolioNeura.

"Şi să vrem nu am mai fi putut intra pe piaţa de televizoare,dar pe tablete PC există o oportunitate. Aici încă putem captamarketshare cu un produs adaptat la cerinţele consumatorilor şifirmelor locale."

Rezultat al unei investiţii de 100.000 de euro, tableta EvolioNeura este produsă în China şi vine în două variante - cu şi fărăconectivitate la reţele de net mobil 3G. Tableta are un ecran de9,7 inchi şi platforma Google Android 2.2. Nistoran estimează căprimul stoc, 3.000 de unităţi, va fi epuizat în trim. 3 încontextul în care în acest an piaţa de tablete PC s-ar putea dubla,până la aproximativ 70.000 de unităţi.

Proprietarul Televoice speră că lansarea Neura ar putea ducecompania pe primul loc în topul vânzătorilor de tablete cu softGoogle Android din România. Televoice mizează pe o dublare aveniturilor la 6 mil. euro, pe fondul vânzărilor mai mari detablete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO