Business Hi-Tech

Livrările a cinci componente-cheie ale iPad 2, afectate de cutremurul din Japonia

Livrările a cinci componente-cheie ale iPad 2, afectate de cutremurul din Japonia

Autor: Ştefan Vrabie

20.03.2011, 23:50 24

Compania americană Apple va avea probleme cu producţia noiitablete iPad 2 (foto), datorităcutremurului din Japonia, potrivit unui raport al firmei decercetare IHS iSuppli, scrie presa internaţională. Firma decercetare susţine că a identificat cinci componente ce proveneau dela furnizori japonezi: memoriile NAND flash de la Toshiba, cipurileDRAM folosite la stocarea temporară a informaţiilor făcute deElpida Memory, busolă electronică de la AKM Semiconductor, ecranultactil oferit de Asashi Glass şi bateriile de la Apple Japan.

"În timp ce unii furnizori au raportat că instalaţiile lor suntintacte, livrarea de componente din toate aceste companii va fiafectată cel puţin pe plan logistic", relatează firmaiSuppli.

"Este de aşteptat ca furnizorii să întâmpine dificultăţi înobţinerea materiei prime, precum şi furnizarea produselor lor. Deasemenea, ei se confruntă cu absenţe importante în rândulangajaţilor din cauza problemelor cu sistemul de transport.Diversele provocări sunt agravate de întreruperi în alimentarea cuenergie electrică, care pot avea un impact major asupra unorprocese delicate, cum ar fi litografierea semiconductorilor."

AnaliştiiiSuppli au menţionat că replici ale cutremurelor cu magnitudinea 5duc de regulă la oprirea automată a producţiei în fabrici. Acestecutremure, cel puţin în largul coastei de est a insulei Honshu, aufost evenimente frecvente de zi cu zi pentru cel puţin osăptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO